foradia subscriutegrat

145 famílies participen en el programa d’Atenció Prenatal i de Primera Infància a Alcoi

133 han participat al programa 'Entendre al bebé', 5 en suport a mares i pares en dificultat, i 7 en orientació

Fa tres anys que el govern municipal va posar en marxa l’Equip d’Atenció Prenatal i Primera Infància (APPI), un servei especialitzat d’atenció a la primera infància i família. Aquest equip treballa en tres programes: ‘Entendre al Bebé’, suport a famílies i en orientació. Aquest programa va obtenir l’any passat esment especial de bones pràctiques per part d’UNICEF. Aquest esment especial solament el tenen altres 25 programes en l’àmbit nacional.

Programes

‘Entendre al Bebé’ està dirigit a les dones gestants de la població d’Alcoi i a la seua parella, que possibilita generar un espai per a les famílies, on es treballe a través de diferents sessions prenatals i postnatals, amb la col·laboració de persones expertes en matèria d’embaràs i criança, elements fonamentals per a conéixer, comprendre i en definitiva, mostrar-se més sensible a les necessitats emocionals dels bebés, respondre adequadament a aquestes, i per tant, afavorir un ‘apego’ segur.

Han treballat en aquest programa un total de 133 Unitats familiars. Amb tres 3 grups Prenatals de gener a juny amb 50 unitats noves familiars, i 7 Grups Postnatals de gener a juny, amb un total de 83 unitats familiars.

A més de les sessions prenatals i postnatals, també han realitzat activitats obertes, tant per a les parelles assistents al programa, com per a tota la població en general. Podem destacar les jornades sobre l’inici i el desenvolupament del món emocional. Aquesta activitat es va centrar en una ponència sobre la importància del món sonor durant l’embaràs i l’inici del món emocional de l’individu en connexió amb la música i les emocions amb la mare. La ponència va ser acompanyada amb música en directe. La ponent va ser Begoña Ibarrola, música-terapeuta i prestigiosa escriptora de contes infantils.

En suport a les famílies, prevenció Secundària, han sigut ateses en intervenció 5 unitats familiars derivades de les diferents UTS de la localitat. Finalment ressaltar que, durant el 2019, han sigut ateses en Orientació 7 unitats familiars.

Font: Redacción./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *