foradia cdturisme

Alcoi preveu acabar les obres del talús del riu Riquer després de l’estiu

Les obres de la segona fase de consolidació del talús on estan situades les filaes Abencerrajes, Llana, Realistes i Muntanyesos, en el vessant del riu Riquer, avancen a bon ritme, segons l'Ajuntament, pel qual hauran de finalitzar a la fi de setembre.

L’Ajuntament assegura que les obres del talús del riu Riquer avancen a bon ritme. És després d’una primera actuació en la qual es va portar avant el recalç de les fonamentacions de l’edifici de l’edifici situat al carrer Bisbe Orberà, situat en la coronació del talús. Aquests treballs que ja estan acabats han sigut realitzades per l’empresa Promed Consulting amb un pressupost de 107.812 euros.

Els treballs

En aquests moments està en marxa l’estabilització definitiva del vessant en dues fases. Aquesta primera contempla actuar en tota la part superior del talús mitjançant murs i malla ancorada al terreny. Al seu torn, també es durà a terme la demolició i posterior reconstrucció de la terrassa que s’ha vist afectada per l’ensulsiada.

També s’ha establit un pla per a controlar els possibles moviments del vessant tant superficials com interns que pogueren causar alguna inestabilitat d’aquesta. Les obres, recorda l’Ajuntament, van ser adjudicades a l’empresa Contractes Vilor, SL per valor de 402.930 euros, amb un termini d’execució que acaba a la fi de setembre.

Lorena Zamorano, regidora d’Urbanisme destaca que “tal com indiquen els tècnics, les obres estan avançant a bon ritme. Després del temporal que va afectar la nostra ciutat, el nostre govern va treballar per a reparar tots els danys patits i tractem d’aconseguir totes les ajudes possibles de les administracions públiques. En total aquestes obres suposaran més de mig milió d’euros però les arques municipals només aportaran 250.000, quantitat ja que hem aconseguit una subvenció del Ministeri de Política Territorial del 50%”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *