foradia cdturisme

Aprovat el concurs per a la redacció del projecte de La Rosaleda

Complirà la sentència que va condemnar per l'obra realitzada per l'anterior govern del Partit Popular

El projecte complirà la sentència que va condemnar a l’Ajuntament per l’obra de La Rosaleda realitzada per l’anterior govern del Partit Popular. El preu base de licitació és de 202.737, 92.

S’ha aprovat la licitació i direcció facultativa de la reforma de la plaça de la constitució per  l’Ajuntament d’Alcoi. La presentació del projecte preliminar té un termini de dos mesos, que s’allargarà a dos mesos més per a presentar el projecte definitiu. 

L’obra s’ha licitat a partir d’un avantprojecte aprovat pel Tribunal Superior de Justícia. En el tribunal es desautoritza l’al·legació de la UTE, perquè aquesta no té legitimitat per a qüestionar el projecte d’execució.

Recordem que es licita aquesta redacció de projecte sobre un avantprojecte aprovat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, sala tercera del Contenciós-Administratiu. En el mateix document, el tribunal desautoritza l’al·legació de la UTE, formada per Enrique Ortiz i Autobusos Platja Sant Joan, perquè segons els jutges «trata de dilatar torticeramente la ejecución del fallo judicial (…) pretendiendo prolongar la actual situación de hecho»  i també considera que l’UTE no està legitimada per a qüestionar el projecte d’execució.

D’altra banda els tribunals han aprovat el document que es va acordar entre el Govern i La Carrasca. L’encarregat de l’avantprojecte és l’arquitecte Ciro Vidal, que restaurarà la zona verda sense llevar cap plaça d’aparcament.

El projecte tindrà un cost al voltant del milió i mig d’euros i permetrà la restitució de la zona verda de la Rosaleda, complint la sentència que considerava il·legal el projecte d’aquesta plaça.

Per a la valoració dels criteris tècnics s’ha conformat un grup d’experts amb un arquitecte nomenat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana i tècnics municipals de diferents àrees de l’ajuntament, com Medi Ambient, Obres i Serveis, entre d’altres. Àrees que es veuran implicades tant en el desenvolupament de l’obra com en el manteniment posterior.

Aquest projecte permetrà restituir la zona verda de La Rosaleda, i complir la sentència que considerava il·legal el projecte d’aquesta plaça. Recordem que la proposta d’adjudicació de l’obra va ser signada per Rafa Miró, l’actual president local, fins fa poc portaveu a l’ajuntament del Partit Popular, i llavors regidor d’obres i contractació.

Cal recordar que a 2001 va ser quan l’Ajuntament d’Alcoi començà els tràmits per fer un aparcament subterrani. Però La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs que va ser aprovat en una sentència del TSJ el 2005, ratificada pel Tribunal Suprem i pel Constitucional.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *