foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi es prepara per tornar a ser modernista

L'agenda per la propera setmana modernista contempla noves i diverses activitats

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) d’Alcoi ha presentat l’activitat que aquest any realitzaran en la Fira Modernista 2019, del 16 al 22 de setembre. Tractarà sobre un concurs de vestits i barrets de l’època. L’entitat elegirà les millors indumentàries en les categories d’oficis, conjunt familiar, classe burgesa, classe obrera i barrets.

Per participar, s’ha d’enviar una foto al correu aecc.alcoi@hotmail.com abans del 13 de setembre; aquelles persones per-seleccionades hauran d’anar en persona per a participar en l’última fase davant d’un jurat de 4 persones durant la Fira. Les activitats per la propera edició de la Fira Modernista no paren de succeir-se, com l’organització d’un cap de setmana esportiu dedicat a les carreres pedestres i la pilota valenciana, molt de l’època.

Connexions amb altres ‘modernismes’

Alcoi va estar present en maig en la XVII edició de la fira Modernista de Terrassa, considerada com la gran fira modernista de Catalunya. Alcoi va acudir per tercera vegada a aquesta fira per a promocionar els atractius turístics de la ciutat en un espai dedicat a les ciutats incloses en la Ruta europea del Modernisme. Cal destacar que el mercat català constitueix un dels mercats prioritaris per a Alcoi quant a l’emissió de turistes, situant-se per darrere de la Comunitat Valenciana que és el mercat emissor nacional principal. El Cinema i el modernisme de principi del segle XX van ser els protagonistes d’aquesta edició.

Després, Alcoi va estar present en la 15 Fira Modernista de Barcelona els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny, dedicada a l’arquitecte Josep Maria Jujol. Tres dies de festa amb música en directe, concerts, activitats culturals i carpes de comerços i entitats modernistes. Alcoi participa en aquesta fira amb una parada des de l’any 2013 amb gran afluència de públic, interessat a conéixer el nostre patrimoni modernista.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *