foradia subscriutegrat

“Tenim 14 anys i hem votat per primera vegada”

L'alumnat de 3 d'ESO de Carmelites vota per primera vegada en unes eleccions generals

Emmarcat en el temari de 3er d’ESO el col·legi Carmelites ha realitzat un projecte en el qual, durant un mes, han estudiat el funcionament del sistema democràtic. A més, han analitzat i comparat els programes electorals dels principals partits polítics per a així poder reflexionar abans de prendre una decisió tan important. I la veritat és que hi ha moltes coses que no sabien sobre el que proposa cada partit. “Havíem d’aconseguir paperetes però això ens ha resultat fàcil, ja que les bústies de les nostres cases estaven plenes, i en portar al col·legi tota aquesta propaganda electoral hem pogut constatar la quantitat d’escombraries que es genera amb aquests enviaments postals.”

Divendres ha estat el gran dia. Amb “il·lusió i nervis” han constituït la seua pròpia ‘mesa’, taula, electoral. Sabien que, per al congrés, sols calia introduir una papereta en el sobre, mentre que per al senat havien de seleccionar a tres representants dels candidats de tots els partits, perquè són llistes obertes (és un sistema que els va costar una mica entendre quan el van explicar en classe). “Les votacions s’han realitzat amb alegria i molt bon ambient (tant de bo els majors sabessen portar les seues diferències tan bé com nosaltres) i, al final, ha arribat l’hora del recompte, quina emoció! Tots atents i transparència total, perquè és fonamental en un sistema democràtic. I els resultats han estat…bo, millor no us els comptarem perquè no volem influir en el vostre vot“, explicaven els alumnes.

Amb aquesta iniciativa, el col·legi Carmelites va animar a tots els majors d’edat a votar diumenge: “Perquè hem aprés l’important que és la democràcia“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *