foradia subscriutegrat

El Pare Vitòria continua el camí d’internacionalització de la mà del programa Erasmus+

Ho fa amb quatre projectes, dos per a l’alumnat i el personal d’Educació secundària i dos per als de Formació Professional

L’IES Pare Vitòria d’Alcoi participa en el programa Erasmus+ en la convocatòria 2019 amb quatre projectes, dos per a l’alumnat i el personal d’Educació secundària i dos per als de Formació Professional.

Erasmus+ (2014-2020) és el programa integrat de la Unió Europea (UE) en els àmbits de la formació i de l’educació que ofereix oportunitats en tots els sectors educatius. Per a Educació secundària han concedit a l’institut alcoià el següents projectes:

-KA 229 (MOBILITAT D’ALUMNAT): “IMPOSSIBLE BECOMES POSSIBLE: YOUNG ENTREPRENEURS IN ACTION”
-KA 101 (MOBILITAT DE PROFESSORAT): “UNA ESCUELA EUROPEA DEL SIGLO XXI: CRECIENDO JUNTOS PARA AFRONTAR RETOS”

Aquests projectes donen l’oportunitat a professorat i alumnat del centre de desenvolupar i millorar les seues competències acadèmiques i professionals mitjançant l’estada en diferents països de la Unió Europea, com ara Polònia, Dinamarca, Grècia i Itàlia. L’objectiu és fomentar el treball en grups internacionals i aprendre bones pràctiques d’altres centres. Aquestes activitats, que es duran a terme al llarg de dos cursos escolars, ens permeten compartir experiències amb altres companys europeus per tal d’abordar reptes comuns com ara la digitalització, l’aprenentatge d’idiomes i la conservació del patrimoni cultural europeu.

La coordinadora dels projectes, Anna Pascual, afirma que des del centre “encoratgem al nostre alumnat i professorat a participar i col·laborar en aquestes mobilitats, que proporcionen ocasions úniques d’aprendre a l’estranger, la qual cosa millora la qualitat de la pràctica educativa de l’institut Pare Vitòria“.

Pel que fa a l’alumnat i el personal de Cicles Formatius, el centre té aprovats i consolidats dos projectes:

-KA 103 (MOBILITAT D’ALUMNAT GRAU SUPERIOR).
-KA 116 (MOBILITAT D’ALUMNAT I PROFESSORAT GRAU MITJÀ): “WORKING AND STUDYING ABROAD: A NEW DIMENSION TO MOBILITY IN EUROPE”

Aquests projectes estan coordinats per la professora Anna Gisbert. Des de l’any 2009 els alumnes del Grau Superior han realitzat pràctiques formatives en països d’Europa gràcies als diferents programes europeus.

L’institut té concedida la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE), per a tot el programa 2014-2020 (Erasmus Charter for Higher Education), la qual ens permet organitzar la mobilitat d’estudiants, personal docent de nivell superior i personal administratiu relatiu al cicle superior, així com sol·licitar projectes multilaterals, xarxes i mesures d’acompanyament i organitzar visites preparatòries.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *