foradia pressupostparticipatiualcoi

El servei d’Atenció Prenatal i Primera infància alcoià aspira a ser un projecte per a tota la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alcoi va posar en marxa fa tres anys un programa anomenat Atenció Prenatal i Primera Infància (APPI), que ha rebut una subvenció de la Generalitat Valenciana

El programa (APPI) compta amb un tècnic superior i dos tècnics assumits per l’ajuntament, però amb l’ajuda de la Generalitat dues persones d’aquest equip estaran subvencionades al 50%.

La subvenció autonòmica pretén remetre als documents, els protocols el material tècnic, i una memòria del 2020 al Servei d’Intervenció Familiar perquè el projecte alcoià pot convertir-se en un projecte a escala de la Comunitat Valenciana.

El projecte APPI es va implantar de la mà de la regidoria de Polítiques Inclusives; la seua funció és l’atenció integral i preventiva en el cas de famílies gestants que esperen tindre família, a través del programa ‘Entendre al Bebé’ i ‘Suport a Nous Pares i Mares amb Dificultat Social’.

A més a més, dóna suport, orientació i pautes a aquells pares que tenen dubtes i dificultats en la criança dels menuts.

El nombre d’usuaris a aquest servei des de 2016 ha anat creixent i aquest curs s’han atés 133 famílies en el primer programa. Les activitats que inclou el programa van des de jornades per a entendre les necessitats emocionals dels bebés per a pares i mares que esperen un fill fins a conferències de persones expertes per a tota la població.

L’alcalde, Toni Francés, destaca: “Des de la posada en marxa de l’APPI no hem deixat de rebre felicitacions i premis. Ara, la Generalitat ens considera projecte pilot per a tota la Comunitat Valenciana, pel que anem a remetre tota la documentació i la nostra experiència, per a què altres poblacions puguen aprofitar la nostra feina i totes les famílies amb menors de 0 a 3 anys de la Comunitat puguen beneficiar-se d’aquest servei d’atenció prenatal i de primera infància que els alcoians tenim la sort de tindre des de fa tres anys”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *