foradia subscriutegrat

El jutjat aprova el Pla de pagaments de l’Ajuntament pel cas del Bulevard

• S’espera que la sentència definitiva i favorable es done a conéixer a principis de l’any 2016 • L'ajuntament va sol·licitar l'ajornament i fraccionament i espera la sentència definitiva confirmés la condemna de 4,2 milions d'euros.

bulevar alcoiLa setmana passada va ser notificat a l’Ajuntament, per part de la direcció lletrada que porta l’assumpte del bulevard, l’Acte de data 29 de juliol, pel que el jutjat del contenciós número tres d’Alacant acorda el pla de pagaments presentat al seu dia per l’Ajuntament per fer front a l’Execució provisional de la sentència que en primera instància condemnava a l’administració al pagament de 4,2 milions d’euros en concepte d’indemnització i devolució d’avals al contractista Ortiz, per la resolució del contracte del Bulevard.

El pla presentat s’estenia a 5 anualitats. Cal dir, que en el compromés per aquesta anualitat, ja s’ha dut a terme una primera consignació de 543.493 euros corresponents a la devolució dels avals alhora que s’ha tramitat la modificació de crèdit corresponent, aprovada en l’últim ple de juliol, per fer front als 190.000 euros restants, segons el pla presentat.

La regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano indica que “és una bona noticia, dins el mal d’haver de pagar a Ortiz per una obra que no ha realitzat, el fet de no haver de pagar la quantitat sencera abans que es pronuncie el TSJ, perquè tenim confiança en què la fallada ens serà favorable”.

L’ajuntament va sol·licitar l’ajornament i fraccionament de la quantitat a causa de la impossibilitat de fer front en un sol pagament de la quantitat multimilionària que es reclama.  D’altra banda, s’ha tramitat la sol·licitud per què l’Ajuntament puga acollir-se al “Pla de contingències” previst per l’Estat, per mitjà del qual l’administració local podria demanar un préstec en cas que la sentència definitiva confirmés la condemna de 4,2 milions d’euros.

Finalment recordar que el pla de contingència estatal està previst per sentències fermes, i no és aquest el cas fins que no hi haja la resolució del recurs d’apel·lació interposat pel municipi. Per tant per a la sol·licitud del préstec caldrà esperar fins a aquest moment. Segons Lorena Zamorano, “esperem obtenir la sentència definitiva en el primer trimestre de l’any, i evitar haver de fer front al segon pagament al contractista”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *