foradia cdturisme

Jordi Martínez aclareix els problemes de la plataforma ‘Iniciativa per la Gestió Pública de l’aigua’

L'import de la Plataforma ha sigut calculat per ella mateixa en 500.000 euros i, per tant, és un càlcul del qual no es coneix la fiabilitat d'aquest, i que ha sigut realitzat d'una manera clarament parcial • L'edil ens explica els problemes amb els quals s'han topat per poder dur a terme l'obra.

Jordi Martínez el regidor d’obres i serveis s’ha pronunciat davant les qüestions referides a la gestió d’aigua de la ciutat. Des del govern s’ha explicat que les instal·lacions de Sant Antoni havien de tindre un comptador diferent de l’actual que està instal·lat en el poliesportiu Francisco Laporta.  

Des del govern s’explica que l’import d’aquest consum hauria de repercutir-se en l’empresa concessionària Aqualia, la dificultat de l’obra i la demora en el temps han provocat que aquesta actuació, que havia de pagar l’Ajuntament d’Alcoi, no s’haja realitzat. Però, també s’emfatitza que són falses les afirmacions referents al fet que aquest import ha sigut ingressat com a beneficis en el compte de l’empresa. 

No obstant això la dificultat de l’obra i la demora en el temps ha provocat aquesta actuació, que havia de pagar l’Ajuntament d’Alcoi i que no s’ha realitzat. Però explica que són falses les afirmacions referents al fet que aquest import s’haja ingressat com a beneficis en el compte de l’empresa.

D’una banda, cal destacar que l’import de la Plataforma ha sigut calculat per ella mateixa en 500.000 euros i, per tant, és un càlcul del qual no es coneix la fiabilitat d’aquest, i que ha sigut realitzat d’una manera clarament parcial. D’altra banda, Martínez explica: “En el cas que aqueixa despesa pel consum del bombament haguera sigut assumit per l’empresa concessionària en lloc de l’Ajuntament, aquest import l’haguera repercutit l’empresa Aqualia a tots els rebuts dels ciutadans, ja que totes les despeses que es generen l’en servei d’aigües s’inclouen en l’estudi i es traslladen als rebuts dels alcoians i alcoianes. Per tant no s’ha beneficiat en res a l’empresa concessionària, en tot cas s’ha beneficiat als 30.000 rebuts que paguen els alcoians i alcoianes que no han vist incrementat el que ha de pagar com a taxa pel servei d’aigües”.

Respecte a la qüestió platejada per la plataforma sobre els qui són els responsables d’aquesta decisió, Martínez contesta: “Els podem aclarir a la plataforma que els responsables han sigut els regidors i governs que han tingut responsabilitats durant la concessió del contracte. És a dir, els regidors del Partit Socialista Obrer Espanyol, del Partit Popular, de Compromís i d’Esquerra Unida que han tingut competències en matèria d’aigua i que han format part de governs municipals de la ciutat. També ens podríem preguntar per la responsabilitat de omissió en la fiscalització d’aquestes qüestions d’algun dels portaveus de la plataforma, ja que han sigut personal de confiança d’Esquerra Unida o per què aquesta persona, com a membre d’una candidatura que va tindre responsabilitats de govern en matèria d’aigua com era Esquerra Unida en el període del qual parlem, no va plantejar llavors cap dubte en la gestió de casos com l’indicat”. 

Martínez conclou: “Instem a la plataforma que quan vulga aclarir dubtes d’algun tema com l’anteriorment citat, sol·licite la informació per a valorar si aquesta és correcta abans de publicar-la en els mitjans de comunicació, sinó, pot semblar que la seua intenció siga una altra clarament diferent”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *