foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi posa en marxa el pla per a ser Destinació Turística Intel·ligent

Turisme Comunitat Valenciana coordina, a través de Invat.tur, el pla DTI-CV en la ciutat

Alcoi és una de les ciutats seleccionada per a posar en marxa el Pla de Destinació Turística Intel·ligent Comunitat Valenciana. A través d’aquesta iniciativa es pretén impulsar la seua competitivitat turística en matèria de transformació digital. La ciutat compta ja amb un projecte global de ciutat intel·ligent, per la qual cosa la proposta de Invat.tur és afegir a aqueix projecte la part turística, gràcies a un full de ruta l’objectiu del qual és convertir Alcoi en Destinació Turística Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (DTI-CV).

En aquests moments, la ciutat és destinació de nivell dos i després del pla ascendirà a nivell tres, podent així beneficiar-se de subvencions dirigides exclusivament a destinacions amb major grau de desenvolupament. La implantació de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI) es realitzarà a través de taules de treball i entrevistes amb els principals agents turístics amb la finalitat d’establir les línies d’actuació.

L’encontre

L’Oficina de Turisme d’Alcoi ha acollit una reunió en la qual s’han traçat les línies d’actuació del pla, com la creació d’una comissió tècnica que serà l’origen de la futura Smart Office turística alcoiana i que comptarà amb la participació de totes les àrees de l’ajuntament.

Els participants en la reunió van ser la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, i la tècnica de Turisme, Paola Pons, per part de l’Ajuntament. El director de Invat.tur, Francisco Juan, i el coordinador del projecte, David Giner. A més de Rubén Arnandis i Sandra Schubert, tots dos de Solumed, consultora del projecte.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, destaca el treball realitzat: “Una vegada més, Alcoi se situa com a ciutat clau en temes tecnològics, en aquest cas en l’àmbit del turisme, demostrant el gran treball realitzat en els últims anys en aquest sentit. Som capital turística d’interior de la província d’Alacant i una destinació referent en l’àmbit autonòmic però hem de continuar treballant per a continuar sent competitius per als nostres visitants que, cada vegada, compten amb més ofertes, ciutats i atractius on triar. Hem de ser una destinació excel·lent i intel·ligent, capaç d’atraure turistes tot l’any“.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *