foradia subscriutegrat

Ivace Energia subvencionarà enguany un total de 225 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Evitaran a l'any 3.794,6 tones de CO2 i estalviaran 1,6 milions de litres de combustible

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, subvencionarà enguany la implantació d’un total de 225 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb una inversió total de 1,47 milions d’euros, dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per Ivace Energia.

Aquests 225 punts estaran distribuïts en 103 estacions de recàrrega, la gran majoria d’elles d’ús públic que evitaran l’emissió a l’atmosfera de 3.794,6 tones de CO2 a l’any i permetran anualment un estalvi de 1,6 milions de litres de combustible.

De la totalitat dels punts subvencionats, 138 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, que rebran una ajuda del 80% del cost dels projectes. En el cas de les empreses, per a les quals la subvenció prevista és del 40% del cost, es recolzarà la instal·lació de 87 punts de recàrrega.

Així, a la província d’Alacant es veuran beneficiats els municipis de Xàbia, Asp, Benidorm, Guardamar del Segura, Ibi, La Nucia, l’Alfàs del Pi, Monforte, Muro d’Alcoi, Novelda, Oriola, Pego, Petrer, Rojals, la Vila Joiosa, Villena i los Montesinos. A València rebran ajudes Albaida, Benissanó, l’Olleria, Vilamarxant, Albuixec, Atzeneta d’Albaida, Bellreguard, Bétera, Carcaixent, la Pobla del Duc, Mislata, Montaverner i Torrent. Els municipis beneficiats a la província de Castelló són Càlig, les Coves de Vinromà, l’Alcora, Altura, Borriana i la Llosa.

Del total dels punts de recàrrega que l’Ivace subvencionarà, un total de 57 són de recàrrega ràpida, que tarden 20 minuts en una recàrrega completa i 168 són semi ràpidas, que necessiten al voltant de dues hores per a la recàrrega.

Pla del Vehicle Elèctric

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix un dels eixos prioritaris de l’Ivace en matèria energètica, ja que “és el principal consumidor d’energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants“.

Per això, ha insistit que “l‘estratègia de l’Ivace passa per donar suport a les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients“. Un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per al que s’ha elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega.

Aquest pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric recull també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recàrrega.

Així, es contempla aconseguir per a 2030 un total de de 270 punts de recàrrega ràpida (30 minuts de temps necessari per a la recàrrega del 80%) i 2.100 punts de recàrrega semi ràpida (entre una i dues hores per a la recàrrega del 100%). La consecució d’aquests objectius porta associada una important disminució de les emissions d’efecte d’hivernacle, que el pla situa en 622.000 tones de CO2.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *