foradia subscriutegrat

José Luis Seguí, alcalde d’Almudaina: “Done tot el que puc i més pel meu poble”

Per a l’alcalde més longeu d’Espanya és “un somni” repetir al càrrec, on està a punt de celebrar les noces d’or. Ara es prepara com si fóra el primer dia del seu mandat per a organitzar les festes locals en honor a Sant Bertomeu, el Sant Crist i la Mare de Déu del Rosari, que estan al caure.

Encara que ha aconseguit fer-se amb el títol de l’alcalde més veterà de tot l’Estat espanyol, amb més recolzament, un 15% més de vots, José Luis Seguí viurà unes noves festes del seu poble, Almudaina, com si fóra la primera vegada. “La il·lusió i les idees no s’han esgotat, estic com si acabara d’entrar”.

Amb 78 anys, el popular porta al front de l’Ajuntament d’Almudaina des de 1972, quan encara amb el règim franquista dominant. “Mai vaig pensar en ser-ho, a més a més, no tenia res a veure amb La Falange, però em van designar”. Des de llavors, quasi fa 50 anys, ha vist evolucionar al poble que tant estima. “Ací ens hem de menejar; el meu objectiu és que el poble estiga en harmonia”. Ara, Almudaina torna a vestir-se amb les millors gal·les amb motiu de les festes en honor a Sant Bertomeu, el Sant Crist i la Mare de Déu del Rosari, a finals del mes d’agost. Les activitats prèvies s’engeguen abans. “No tenim festers ni festeres, ho organitzem tot des de l’Ajuntament”, explica l’alcalde. Seguí assegura que va a continuar donant-ho tot per Almudaina.

La Diputació és qui més ens ajuda; al setembre tenim aprovats 180.000 euros per realitzar obres en 4 camins confrontants en Benialfaquí, que ja estan adjudicats, a banda de les sostenibles, amb què pensem adequar l’eixida de dalt del poble, des del carrer Sant Crist fins l’ermita”.

SETMANA CULTURAL I FESTES PATRONALS DEL 10 AL 25 D’AGOST DE 2019

SETMANA CULTURAL

DISSABTE 10 D’AGOST

A partir del dia 10 d’Agost comença la setmana cultural que donarà pas a les festes patronals d’Almudaina. Pel matí començament del Campionat de Cotos al “GUINYOTE”.

DIVENDRES 16 D’AGOST

A les 23:30h. actuació de la “ASOCIACIÓN GRUPO LATINO” actuació patrocinada per l’Excma Diputació Provincial d’Alacant.

DILLUNS 19 D’AGOST

Per la nit paelles al pati del bar amb Disco-Móbil per disfrutar de la nit.

DIMECRES 21 D’AGOST

De 11.30 a 13.30h. per als xiquets/es a la Plaça l’Església: “GIMKANA AQUÁTICA”, espectacle de jocs d’aigua i altres.

De 17.30 a 21:00h. actuació de l’empresa Espectacles David S.L amb l’obra “AL ESTIU TOT EL MON RIU” actuació patrocinada per l’ Excma. Diputació Provincial d’Alacant. Després entrepans i refrescs per a tots/es els participants.

FESTES PATRONALS

DIJOUS 22 D’AGOST

A les 13:00h. volteig general de campanes que anuncien l’inici de les festes y passacarrer pels músics jovens del poble. Per la vesprada passacarrer amb l’Unió Musical de Muro.

A les 21:00h. disfresses. Després sopar de cabasset al pati del bar. Per acabar la nit actuació DISCO MÒBIL en la Plaça L’Esglèsia.

DIVENDRES 23 D’AGOST

FESTIVITAT DE SANT BERTOMEU

A les 9:00h., passacarrer amb l’ Unió Musical de Muro.

A les 12:00h. Missa solemne en honor a Sant Bertomeu.

A les 21:00h. Processó solemne en honor a Sant Bertomeu per l’itinerari de costum.

A les 00:00h. Disco Mòbil La Fiesta a la Plaça de l’Església.

DISSABTE 24 D’AGOST

FESTIVITAT DEL SANTÍSSIM CRIST DELS SOCORS

A les 8:00h. despertà i a continuació l’aurora en honor al Santíssim Crist dels Socors.

A les 12:00h. Missa solemne a l’ermita del poble.

A les 21:00h. Processó solemne des de l’Església fins a l’Ermita… Abans del recorregut Figures de foc d’artifici a carréc de l’empresa Europlá, acte patrocinat per l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant.

A les 00:00h. Actuació “MACRO-BOX”, patrocinat per l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant.

DIUMENGE 25 D’AGOST

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DEL ROSARI

A les 9:00h. Passacarrer amb l’Unió Musical de Muro.

A les 12:00h. Missa solemne en honor a la Mare de Déu del Rosari.

A les 21:00h. Processó per l’itinerari de costum.
A continuació sopar de cabasset a la Plaça de l’Església, a càrrec de l’Ajuntament que col·labora amb beguda i aigua-sal.

Font: Marta Gisbert./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *