foradia subscriutegrat

Almudaina: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Almudaina pertany a la comarca de El Comtat, i el seu nom, que deriva de l’àrab significa ‘la ciutadella’, és a dir, que aquest municipi té el seu origen en l’època musulmana.

Ès un dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

La localitat està ubicada a la dreta del riu Serpis i dins de la serra que porta el seu mateix nom, la Serra d’Almudaina. És una destinació perfecta per a fer turisme rural a la comarca de El Comtat. A més, compta amb un monument declarat Bé d’Interés Cultural, com és la Torre d’Almudaina, que també està inclosa dins del Catàleg de Monuments de la Comunitat Valenciana.

Un altre lloc al que s’ha d’anar l’ermita del Santíssim Crist dels Socors, i l’Església de Sant Bartomeu. Altres punts d’interés són El Calvari, on es pot gaudir de l’espectacular paisatge de la zona. Després de practicar excursions o activitats per la natura es poden recuperar forces amb un putxero típic de la zona.

La Serra d’Almudaina és una oportunitat per a fer activitats per la muntanya, com senderisme o rutes en bicicleta. 

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *