foradia camaraalcoi

Castalla llança una campanya per a eradicar i previndre el mosquit tigre

Els treballs, amb una inversió total de 7.300 euros, es prolongaran fins al mes d'octubre en embornals i diferents punts d'acumulació d'aigües del Riu Verd

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castalla ha posat en marxa diverses accions de prevenció i eradicació del mosquit tigre en el municipi. L’espècie, que prolifera en abundància durant l’època estival, es concentra en les zones d’acumulació d’aigua o humitat extrema.

L’empresa Ambiqai Sanitat Ambiental és l’encarregada de dur a terme els diferents processos de prevenció que es prolongaran fins a final d’octubre amb l’objectiu que l’espècie no ocasione molèsties a la ciutadania.

Els tractaments, amb un cost total de 7.300 euros, se centraran inicialment en els embornals, punts d’acumulació d’aigua i molt propicis per a la reproducció d’aquesta varietat espècie. A través de l’aplicació de diversos productes químics s’eradicaran els insectes que es troben en aquests punts, així com els ous que aquests hagen pogut posar, per a evitar així la seua proliferació.

D’altra banda, es durà a terme un monitoratge en diferents punts estratègics del Riu Verd. Aquesta tècnica consisteix en l’aplicació de paranys que atrauen l’insecte i permeten el seu estudi. D’aquesta forma es pot analitzar l’espècie, l’activitat dels insectes, així com la quantitat, etc. Aquestes dades permeten realitzar un control exhaustiu de l’espècie per a definir els tractaments i les aplicacions que cal realitzar en cada cas.

L’edil de l’àrea de Medi Ambient, Asun Vera Vicente, ha assegurat que els tractaments s’han posat en marxa a causa d’un creixement de l’espècie en el municipi. “No volem que els insectes generen molèsties als veïns i per això s’han iniciat aquestes accions que finalitzaran a l’octubre, ja que en aquest mes es determina la fi de cicle de l’espècie“. Ha puntualitzat que “a més sol·licitem als veïns que si detecten la presència de mosquit tigre de forma massiva en algun punt de Castalla el notifiquen per a poder actuar de forma correcta dins d’aquest pla de prevenció“.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *