foradia subscriutegrat

El programa de rutes turístiques gratuïtes d’Ontinyent esgota les places oferides a les activitats d’estiu

Només resten unes places per a la visita als refugis del dia 22 de setembre i per a la ruta dels personatges il·lustres i cases senyorials, que es farà el dia 28

El programa de rutes turístiques guiades posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent està esgotant la pràctica totalitat les places oferides per a les diverses activitats programades per als mesos d’estiu.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, recordava que “estes rutes guiades tenen com a objectiu posar en valor i potenciar els recursos turístics d’Ontinyent, tot oferint a les persones que ens visiten un ventall de possibilitats que els permeta descobrir nous encants del nostre terme. El programa previst a més ajusta els seus continguts a les diferents èpoques de l’any, i especialment ara en estiu la resposta ha estat molt favorable“, assenyalava.

Cal recordar que al mes de juny s’oferien una ruta pels refugis antiaeris; una senderista etnobotànica pel Barranc de la Puríssima; i una ruta literària nocturna dedicada als poetes clàssics valencians. La bona acollida d’estes activitats es reprenia en les que tenien lloc en juliol: una ruta nocturna de llegendes, mites i miracles; i diverses rutes de trekking aquàtic pel riu Clariano. Esta última activitat registra una altíssima demanda al període estival, raó per la qual també s’han fet múltiples rutes també en agost, que esgotaven les places ràpidament.

A estes últimes setmanes, i coincidint amb les festes de Moros i Cristians, també s’han realitzat rutes per conèixer el passat històric d’Ontinyent. En concret, dissabte 17 i dilluns 19 més de 60 persones visitaven els refugis antiaeris del Regall i Tortosa i Delgado, i diumenge 25, prop de 40 persones participaven a una ruta cultural per La Vila que recorria espais com el palau de la Vila, els antics portals, l’església de Santa Maria, el Museu del Tèxtil Valencià, el Museu de Gegants i Cabets, les antigues muralles sobre el riu, els atzucacs o el Museu Fester.

Rutes per setembre

Quant a les rutes previstes per a setembre, s’han esgotat les places per a la visita als refugis antiaeris del dia 8, i resten poques places per a la visita als refugis del dia 22 de setembre i per a la ruta dels personatges il·lustres i cases senyorials, que es farà el 28. En octubre, tindrà lloc la ruta de Jaume i teatralitzada i la ruta cicloturista. En novembre, serà la ruta senderista i la ruta de caça fotogràfica. L’any conclourà amb la ruta de les ximeneres, patrimoni industrial d’Ontinyent. Des d’octubre fins a desembre, també hi hauran fins a quatre visites als refugis antiaeris.

Les visites son sempre amb caràcter gratuït i places limitades, podent ampliar-se la informació i realitzar-se inscripcions a la Tourist Info d’Ontinyent, ubicada al Palau de La Vila, de dimarts a dissabte de 9:00 a 13:30 hores i de dilluns a divendres de 16:30 a 19:00 hores. També poden formalitzar-se per telèfon (962916090) o per correu electrònic (ontinyent@touristinfo.net).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *