Foradia ajualcoitel

‘Birds’, un espectacle de carrer molt especial arribat des de Benicarló

Parlem amb la companyia Els Fenòmens de Benicarló, una Associació d'actors i actrius amb diferents discapacitats intel·lectuals que ens parlen del seu espectacle de carrer

És la història de 10 ocells en un cable d’alta tensió. Cadascun d’ells es manté en equilibri, com pot i com sap. Aquest és l’argument de Birds, una metàfora de la nostra societat, i un espectacle de carrer dut a terme per l’Associació de Discapacitats Intel·lectuals Els Fenòmens de Benicarló.

A EL GRAT, moltes vegades, ens arriben històries entranyables que no poden deixar de banda, encara que s’allunyen una mica de la nostra cobertura geogràfica. És el cas de Els Fenòmens de Benicarló. Són actors i actrius amb discapacitat intel·lectual que han dut a terme una obra meravellosa: ‘Birds’. Des de Castelló fins a la comarca de l’Alcoià, ens fem ressò d’aquest espectacle de carrer, que ens compara als animals, en el sentit de què cadascú tenim les nostres manies i tics, però sempre intentem buscar eixe equilibri per poder conviure en el mateix lloc. La metàfora dels 10 ocells que es mantenen en un cable d’alta tensió, en definitiva. Això és ‘Birds’ (“pardals”, en valencià).

L’obra es va estrenar a PicaArts, la Mostra d’Arts Teatrals de Carrer de Picanya, al març de 2019, amb molt bona acollida. Ara arriba a l’espai de Les Muntanyes i EL GRAT amb molta estima.

Sobre Els Fenòmens de Benicarló

L’Associació realitza diferents activitats com tallers de percussió, activitats esportives, etc. Ha fet una aposta important per formar un grup de teatre capaç de dur a terme propostes de qualitat. La gravació d’un assaig de ‘Birds’ es pot veure ací.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *