foradia cdturisme

La nova passarel·la Alcoi-Cocentaina supera els 5.000 trajectes mensuals

L’obra, realitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Alcoi i el de Cocentaina, enllaça a peu les dues ciutats, millorant la seguretat

En els primers mesos, les dades d’ús indicaven una mitjana de 3.000 trajectes comptabilitzats en aquesta infraestructura mensualment. Les dades han millorat i en els mesos de juny i juliol s’han superat els 5.000 trajectes.

Des que va començar el control de trajectes a finals de febrer hi ha hagut un total de 22.403, dels quals 17.670 han sigut a peu i 4.733 en bicicleta. Cal destacar que en juny hi ha hagut 5.583 i en juliol, unes xifres semblants, 5.481, mostrant un augment progressiu.

A final d’any es va ficar al costat del pont de Gormaig una plataforma de 32 metres de longitud que permetia unir Alcoi i Cocentaina perquè vianants i ciclistes transitaren de manera més segura, salvant el barranc. També es va adequar la vorera situada en el terme municipal d’Alcoi, retirant un peu d’un fanal i col·locant la barana de protecció.

L’obra va costar poc més de 100.000 euros i va ser finançada en un 70% per l’Ajuntament d’Alcoi i un 30% per l’Ajuntament de Cocentaina. La necessitat de donar una solució a aquest punt de risc per als vianants i ciclistes era patent des que es desdoblara la Nacional 340.

L’ampli ús d’aquesta plataforma constata que es tracta d’un punt estratègic per a connectar els termes municipals d’Alcoi i Cocentaina, així com d’un lloc imprescindible per l’accés a la urbanització de Gormaig i de les diferents empreses i comerços que estan ubicats en la via de servei, cada persona que passa ho fa de forma segura, i parlem que cada mes, més de 5.000 persones fan amb seguretat un trajecte que abans era molt perillós“, indica el regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez.

D’altra banda, està previst que la plataforma enllace amb la nova via per a ciclistes i vianants. Aquest trajecte unirà la plataforma per arribar fins al final la via verda de Batoi, un projecte cofinançat per Fons Feder a través de la Direcció General de Fons Municipals de la Generalitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *