foradia subscriutegrat

Ximo Puig destaca l'”impuls extraordinari” del Consell i la remodelació del 50% dels centres educatius amb la inversió de 1.000 milions al Pla Edificant

El president de la Generalitat reivindica en l'inici del curs escolar la necessitat d'espais educatius que suposin "un entorn favorable per a impartir una educació de qualitat" ˝ • Ha ressaltat la incorporació de 1.500 nous professors i professores, un increment de la plantilla de personal docent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'”impuls extraordinari” del Consell a les infraestructures educatives per a la remodelació o nova construcció d’entorn del 50% dels centres docents de la Comunitat Valenciana durant l’actual legislatura, amb una inversió projectada de 1.000 milions d’euros a través del Pla Edificant.

A l’acte també han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat, coincidint amb l’inici del curs escolar, al CEIP 103 de València, un centre que, com ha recordat, el Govern valencià es va comprometre a acabar a temps per a aquest curs i que simbolitza l’esforç que realitza la Generalitat per a la millora de les instal·lacions docents.

El president ha subratllat a més que l’aposta del Consell per a la remodelació de gairebé el 50% del conjunt de les infraestructures educatives dels valencians i significarà “un reset global”, que es realitza a més en col·laboració amb els ajuntaments, que s’han involucrat per a accelerar els tràmits.

Per això, ha reivindicat des de les noves instal·lacions del nou col·legi la necessitat d’espais, instal·lacions i recursos adequats que suposen “un entorn favorable per a impartir una educació de qualitat”.

El titular del Consell ha destacat la importància de continuar invertint eficientment en educació, ja que, ha assenyalat, “l’educació és el que fa avançar a una societat” i és vital per a “superar la desigualtat i la fractura” en el si d’aquesta.

Referent a això, ha ressaltat la incorporació de 1.500 nous professors i professores, un increment de la plantilla de personal docent que, tal com ha recordat, ascendeix a 7.800 si es té en compte l’inici de la legislatura passada.

Set centres educatius nous

Per part seva, el Vicent Marzà ha explicat que en aquest curs escolar hi ha 7 centres educatius nous, gràcies als quals 2.019 nens i nenes “deixaran d’estar en barracons” per a començar el curs en “infraestructures dignes”.

A més, ha assenyalat que la ràtio ha descendit en fins a 5 estudiants per aula des de l’inici de l’anterior legislatura, i ha destacat l’esforç realitzat també amb les beques de menjador, de les quals gaudiran desenes de milers d’alumnes i alumnes durant aquest curs, així com els 15.000 nens i nenes inscrits en aules de 2 anys gratuïtes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *