foradia cdturisme

Nou curs a Xàtiva, capital de La Costera

El Teresa Coloma estrena l’aula de 2 a 3 anys i els instituts augmenten la seua oferta formativa

Els centres educatius de Xàtiva han començat aquest dilluns el nou curs escolar 2019/2020, en una jornada en la que ha primat la normalitat. La principal novetat d’aquest nou exercici és la inclusió d’una nova aula de 2 a 3 anys en el col·legi públic Teresa Coloma, que ha ampliat l’oferta d’educació infantil gratuïta a la ciutat. El servei ja venia desenvolupant-se als centres del Taquígraf Martí i l’Attilio Bruschetti des del curs 2015-2016.

D’altra banda cal destacar, a falta de dades definitives per part dels centres educatius, l’alt percentatge de matriculació per a l’actual curs. L’oferta comptava aquest any amb més d’un miler de places de segon cicle d’Infantil, (en tretze centres) 2.141 places de Primària (en huit centres), més de 1.700 places de Secundària (en quatre centres) i més de 800 places de Batxillerat (en tres centres).

A més a més, també s’ha incrementat l’oferta pel que fa als Cicles formatius. Al Lluís Simarro es poden cursar 10 cicles de les rames d’Administració i Gestió, Edificació i Obra Civil i Informàtica i Comunicacions; mentre que al Josep de Ribera es pot realitzar l’especialitat bàsica d’Electricitat i Electrònica. Pel que fa al Centre de Formació Professional La Costera, es poden cursar cicles d’Automoció, Electricitat i Electrònica, Comerç i màrqueting, Sanitat i Serveis a la comunitat, repartits tots ells en Formació Professional inicial, Grau Superior i programes formatius de qualificació.

Per últim, el centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita afronta el nou exercici amb 88 places d’Educació Especial, mentre que també tenen oferta els col·legis Jacint Castañeda, Claret i la Immaculada. La ciutat compta un any més amb Escola Oficial d’Idiomes i amb formació en matèria musical, mentre que el curs acadèmic a l’Escola d’Adults Francesc Bosch i Morata de Xàtiva començarà el proper 18 de setembre.

Reiniciem el curs escolar a Xàtiva amb total normalitat i una gran oferta formativa en cadascun dels nivells educatius. Cal destacar l’obertura d’una nova aula de 2 a 3 anys al Teresa Coloma, que es suma a les aules ja existents i que resultarà molt profitosa per a les famílies de la nostra ciutat“, ha destacat la regidora d’Educació, Lena Baraza.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *