foradia subscriutegrat

La Conselleria d’Habitatge estudia mesures per a millorar l’accés en l’habitatge a Alcoi i Gandia

Representants de la Conselleria i dels consistoris es reuneixen per a analitzar les necessitats i accions a desenvolupar

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i els Ajuntaments d’Alcoi i Gandia estudien mesures per a millorar l’accés a l’habitatges en aquests dos municipis.

En primer lloc s’ha celebrat una reunió entre els directors generals de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar Traval, d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárrega, i d’Emergència Habitacional i Funció Social de l’Habitatge, Lorena Sanz, amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés Pérez, i la regidora d’Habitatge, María Baca.

El cas d’Alcoi

En aquest repàs a la situació de l’habitatge a Alcoi, s’ha parlat sobre les obres de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que la Conselleria està executant en el grup d’habitatge públic de EVha Barbacana-Plaza Els Xiques, amb un pressupost de 447.200 euros. L’objectiu és que aquesta actuació concloga a la fi d’any.

També s’han analitzat els dos convenis de col·laboració que l’abril passat el Consell va signar amb l’Ajuntament d’Alcoi per a desenvolupar ARRU en els barris de Santa Rosa, Eixample i Centre Històric d’Alcoi, per un import total de prop de 8 milions d’euros per a la rehabilitació de 425 habitatges i la construcció d’altres 18.

El Consistori també ha explicat el projecte de ‘cohousing’ en el qual treballa per a impulsar l’habitatge col·laboratiu en alguns edificis municipals, com a nou model habitacional, continuació del concurs de cooperatives d’habitatge llançat per EVha.

D’altra banda, tant en la reunió d’Alcoi com en la de Gandia, amb l’alcaldessa Diana Morant i la regidora d’Habitatge, Amparo Victoria Soler, s’han iniciat els processos de coordinació per a la cessió d’habitatges propietat de CriteriaCaixa que es destinaran a famílies en situació de vulnerabilitat. Així mateix, s’han avaluat els habitatges que l’entitat bancària té previst posar a disposició i les famílies amb necessitat habitacional.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *