foradia subscriutegrat

Presentat el projecte ‘Torre dels Pares’ a la convocatòria de Tallers d’Ocupació de Gandia

L'objectiu és recuperar i valorar el patrimoni agrari associat històricament al desenvolupament de la localitat

Des del Taller d’Ocupació, un programa mixt entre donar treball i formar a persones, que és finançat per l’Ajuntament de Gandia, la Generalitat Valenciana a través de Labora, i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, s’ha presentat el projecte ‘Torre dels Pares’.

Aquests tallers busquen millorar l’ocupabilitat de les persones que no tenen treball, a través de la realització d’obres o serveis d’interés general i o social. El programa possibilita a l’alumnat treballador la realització d’un treball, que juntament amb la formació professional, millora la seua qualificació, i per tant, afavoreix la inserció laboral.

Com ha explicat Ferran Martínez, regidor de Polítiques Econòmiques i Ocupació: “Per a aquesta edició del Taller d’Ocupació, que estaria prevista per al període desembre 2021-desembre 2022, i que comptaria amb una dotació al voltant dels 730.000 euros, s’ha escollit com a zona d’actuació, la ‘Torre dels Pares’ amb l’objectiu de recuperar i fer valdre el patrimoni agrari associat històricament al desenvolupament de la ciutat de Gandia”.

Està previst que 30 persones en situació d’atur es puguen beneficiar d’aquests contractes: “A través d’aquesta modalitat de formació dual es combinarà formació i experiència que els conduirà a l’obtenció de dos Certificats de professionalitats de nivell 1 i 2 en les branques professionals de jardineria, obra i edificació civil, i administració i serveis”, ha remarcat Martínez.

L’objectiu d’aquesta intervenció en la Torre dels Pares és dur a terme una sèrie d’accions de millora, manteniment i conservació de l’entorn d’aquest lloc i en altre espai del municipi de característiques similars, com és l’Alqueria del Gall.

La regidora delegada de Gestió responsable del Territori i Agricultura, Alícia Izquierdo, ha explicat que: “les actuacions que es desenvoluparan en aquests espais consistiran en la realització de tasques de neteja i reparació de les infraestructures i millora de l’entorn, acompanyades amb un altre tipus d’intervencions més especifiques, com per exemple la creació de dos arborètums de grans dimensions de cítrics i fruitals i d’un banc de llavors d’origen local, així com la configuració de bancals condicionats per a la formació de diferents disciplines hortofructícoles”.

A la vegada, i en tractar-se l’Alqueria Torre dels Pares d’un Bé d’Interés Cultural, es vol condicionar els accessos d’aquests espais, per afavorir la recepció de visitants i dotar-lo dels elements necessaris d’obra, com camins, sendes, bancs i ballats, que puguen garantir el desenvolupament d’activitats i el seu ús.

També es treballarà per fer una recopilació d’informació sobre els productors agraris locals i la seua predisposició a la comercialització directa dels productes de la terra als consumidors/res.

Izquierdo ha agraït la nova aposta del regidor Ferran Martínez i del Govern del Serpis per aquest projecte engrescador que continua amb la línia encetada amb tallers anteriors a l’Anella Vella o els Ullals de l’Alqueria del Duc.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *