foradia pressupostparticipatiualcoi

El temporal causa danys per 8 milions d’euros en el sistema de depuració d’aigües d’Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent sol·licita a les entitats implicades que actuen d'urgència

Prop de 9.000 m3 diaris d’aigües residuals sense depurar recorren la conca del Clariano fins a l’embassament de Bellús. L’Ajuntament d’Ontinyent sol·licita a les entitats implicades que actuen d’urgència davant un problema que els tècnics alerten que serà més greu a mesura que el cabal de pluja baixe deixant en el riu únicament aigua residual.

L’històric temporal de pluja que va desbordar el riu Clariano al seu pas per Ontinyent dijous passat ha causat danys per valor de 8 milions d’euros en el sistema de depuració d’aigües de la ciutat. Els tècnics municipals que han descobert els danys, han constatat que els desperfectes inclouen danys greus en els dos principals col·lectors de la ciutat i la parada de la depuradora, situació que està provocant l’abocament diari d’al voltant de 9.000 m3 d’aigües residuals urbanes i industrials dels termes d’Ontinyent i Agullent en el Clariano.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, acompanyat per regidors i tècnics municipals, ha participat en una primera reunió d’urgència en la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) a València per a tractar la situació, a la qual s’ha convocat també a l’Ajuntament d’Agullent, l’empresa EGEVASA, la Diputació de València i l’entitat Pública de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana (EPSAR). Allí, l’alcalde sol·licitava a les entitats implicades una solució d’urgència davant una situació que els tècnics adverteixen que serà més greu a mesura que el cabal de pluja baixe, deixant en el riu únicament aigües residuals sense depurar.

L’actual sistema de depuració d’aigües data de 1982, després de les inundacions derivades de les fortes pluges que van provocar la coneguda com ‘pantanada Tous’. Un sistema que ha quedat inhabilitat en quedar destruïts per la força de l’aigua els dos principals col·lectors (l’est, que recollia l’aigua residual del nucli urbà, i l’oest, que feia el propi amb les aigües residuals industrials dels polígons d’Ontinyent i Agullent), provocant al seu torn la parada de la depuradora.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *