foradia subscriutegrat

Gandia està representada per primera vegada en el Consell Territorial de la FEMP amb l’entrada de l’alcaldessa Diana Morant

Diana Morant: "És un honor representar al municipalisme valencià i elevar la veu de Gandia en l'òrgan estatal"

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha triat a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, com a vocal del Consell Territorial d’aquest òrgan estatal que vela pel municipalisme, la governança més pròxima a la ciutadania. És la primera vegada que la ciutat està representada en aquest espai de presa de decisions.

La designació de Morant com a representant de la Comunitat Valenciana en la FEMP s’ha produït aquest cap de setmana durant la XII edició de l’Assemblea celebrada en el Palau de Congressos de Madrid. La trobada també ha elegit a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com a membre de la junta de Govern de la Federació, i a l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, com a vocal del Consell Territorial.

L’alcaldessa de Gandia ha expressat que és “un honor” representar al municipalisme valencià des del Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i “ésser la primera alcaldessa de Gandia” en aquest òrgan de govern estatal. “Serà una oportunitat molt bona per a Gandia estar en els espais de l’òrgan més important de presa de decisions del municipalisme”.

Morant ha assenyalat que traslladarà la veu dels valencians a la FEMP, “i també la de Gandia”, en una legislatura que serà la de la “la democràcia participativa i de les polítiques per a les persones, tenint com a horitzó els valors i principis de l’Agenda 2030 de l’ONU”.

El XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies és un òrgan on estan representades 7.381 ciutats d’Espanya a través dels seus alcaldes i alcaldesses. Ha estat marcat per la lluita per la igualtat, incorporant la perspectiva de gènere de manera transversal des dels municipis, i el compliment dels Objectius de l’Agenda 2030 establits per l’ONU.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *