foradia cdturisme

En un emotiu acte es lliuren a Isabel-Clara Simó, Josep Sou i l’IES Pare Vitòria els ‘Palmells 2019, mà del futur’

Amàlia Garrigós va presentar al segona edició dels "Palmells 2019, mà del futur' • Les glosses de presentació dels homenatjats va ser per part de Silvestre Vilaplana, Xeló Payà i Jordi Botella • Carles Cortés va llegir un text enviat expressament per Isabel-Clara Simó en agraïment pel guardó • Pep Gimeno 'Botifarra' i Hilari Alonso van posar el fermell amb els seus cants de batre

Els salons de l’emblemàtic Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, ens van omplir en una emotiva celebració la dels ‘Palmells 2019, mà de futur’, on s’ha reconegut l’aportació de trajectòries destacades, la d’Isabel-Clara Simó, Josep Sou i l’IES Pare Vitòria. L’acte va ser retrasmet a través de ‘streaming’.

Amb la interpretació de Ferran Mora, dolçaina i Sergi Ribes guitarra acústica de ‘La Muixeranga’ l’himne dels valencians, s’obria l’acte dels ‘Palmells 2019, mà del futur’.

Amàlia Garrigós, reconeguda periodista al País Valencià, ben compromesa amb la nostra llengua, amiga d’EL GRAT, va ser la presentadora de la segona edició dels “Palmells 2019, mà del futur”.

Els afortunats de la nit, Isabel-Clara Simó, Josep Sou i L’IES Pare Vitòria, tots ells tenen una gran trajectòria i saben reconèixer l’ampli impacte de les lletres, l’art, la creativitat i l’educació en el món.

Així ens endinsem en la segona edició dels ‘Palmells 2019, mà del futur’ de la mà de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que feia el tret d’eixida a la segona edició d’aquests palmells, ho feia amb paraules d’enhorabona per als homenatjats Isabel-Clara Simó, Josep Sou i L’IES Pare Vitòria.

Toni Francés, va donar l’enhorabona al periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRAT, del qual va elogiar l’ús del valencià, així com un vehicle per la vertebració de les comarques centrals valencianes.

El director d’EL GRAT Santi Sempere va dirigir unes paraules als assistens als “Palmells 2019, mà del futur”. La segona edició d’una nova nit de reconeixements a la Cultura de les valencianes i valencians.

A continuació, Silvestre Vilaplana, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i en l’actualitat professor de secundària a l’institut La Foia d’Ibi, va glossar a la nostra homenatjada, Isabel-Clara Simó una de les figures més populars de la literatura actual en català.

El “Palmell 2019, mà del futur’ per a Isabel-Clara Simó, va ser lliurat per l’Antoni Miró, el va recollir l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, com a què és filla predilecta d’Alcoi. L’alcalde va recordar el premi de Narrativa impulsat per l’Ajuntament d’Alcoi que portarà el nom d’Isabel-Clara Simó, la primera edició està preparant-se per l’any 2020.

Ens va llegir unes paraules d’Isabel-Clara Simó que ens va fer arribar en mostra del seu agraïment als “Palmells 2019, mà del futur”, el professor titular a la Universitat d’Alacant i actualment Vicerector de Cultura Política Lingüística i Esports, Carles Cortés.

La veu del Pep Gimeno ‘Botifarra’, va cantar a la nostra homenatjada “M’aclame a tu”, el poema de Vicent Andrés Estellés, que tan bé va fer cançó l’Ovidi Montllor.

Seguidament, Xelo Payà, que va ser alumna, mestra, regidora d’educació a l’Ajuntament d’Alcoi, els seus fills i ara la seua néta són estudiants a l’IES Pare Vitòria, ens va apropar de forma certera l’Institut de referència a les comarques.

Van continuar les paraules de Toni Gonzàlez, actual director de l’IES Pare Vitòria, que continua aquest treball tan brillant, va recollir el “Palmell 2019, mà de futur” de mans de Xelo Payà.

En l’escenari de nou Ferran Mora, veu i Sergi Ribes guitarra acústica, que ja ens havien delectat amb “La Muixeranga”, ens cantaren una versió de l’Ovidi Montllor, “Va com va”.

Acte seguit, l’escriptor i professor Jordi Botella va glossar al guardonat Josep Sou dues persones amb una llarga trajectòria en defensa de la nostra cultura, han compartit experiències i activitats vinculades a la Cultura i els uneix una fraternal amistat. Jordi Botella va lliurar el ‘Palmell 2019, mà del futur’ al professor Josep Sou.

Josep Sou va agrair el ‘Palmells 2019, mà de futur’, amb un parlament en forma de performance poètica al voltant d’EL GRAT, ens va delectar als presents, i que després va entregar al director Santi Sempere.

Tot seguit, la veu de vellut del cantautor alcoià Jordi Gil, va interpretar una cançó d’un poema del guardonat de la nit el professor Josep Sou.

Àlex Agulló va llegir un text a Isabel-Clara Simó de l’escriptor valencià Eugeni Alemany, i també va recordar la manifestació sobre el clima que a tot el món estava celebrant-se aquest mateix dia.

Per finalitzar, Amàlia va recordar als guardonats Isabel-Clara Simó, Josep Sou, i Toni Gonzàlez, que amb aquests premis consoliden la relació amb el periòdic EL GRAT. Ara sou part del projecte, per continuar compartint aquesta realitat editorial.

I des de la comarca de La Costera la veu i la música del xativenc Pep Gimeno ‘Botifarra’ que ja ens havia delectat, va posar el fermell amb el seu company el murer Hilari Alonso, amb cants de batre. Per acabar l’acte, Jordi Gil, va cantar un altra cançó.

Aquesta segona edició dels ‘Palmells 2019, mà de futur’, estan organitzats pel periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRAT amb la col·laboració de la càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *