foradia subscriutegrat

El ple de l’Ajuntament aprova en unanimitat l’adhesió d’Alcoi per a ser subseu de Districte Digital

En aquest sentit l'Ajuntament d'Alcoi s'adherirà com a entitat col·laboradora per a sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i en tota l'àrea d'influència • Després d'aquest acord es procedirà a signar el conveni amb la Generalitat

El Ple Municipal, primer de l’any 2020, ha aprovat per unanimitat el protocol d’adhesió entre l’ajuntament d’Alcoi i la societat projectes temàtics de la Comunitat Valenciana, SAU, dins del Projecte Districte Digital Comunitat Valenciana.

“Cal ressaltar que aquesta proposta ha sigut aprovada per unanimitat en el Ple”, l’alcalde, Toni Francés.

Francés destaca que, “Districte digital, és un projecte d’atracció de talent, de transformació del teixit productiu del nostre territori que ha començat a Alacant, tindrem una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica a la ciutat d’Alcoi”.

El projecte de conversió de l’illa de Rodes en un centre tecnològic formarà part del projecte Districte Digital de la Generalitat Valenciana per a acollir, serveis de digitalització i empreses de base tecnològica. La rehabilitació d’aquesta antiga fundició alcoiana serà la base d’una nova seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana.

“Aquest govern treballa, hem aconseguit que la Generalitat Valenciana fixe la nostra ciutat com una àrea prioritària d’innovació, Alcoi és una ciutat referent i no és una casualitat que siguem de les primeres subseus de Districte Digital”, ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

En aquest sentit l’Ajuntament d’Alcoi s’adherirà com a entitat col·laboradora per a sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i en tota l’àrea d’influència. Recordem que recentment la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va visitar Alcoi per tal de mantenir una reunió amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. La consellera va destacar que Districte Digital “no és un projecte que es redueix a Alacant, sinó que en ell s’assentisca el nou model econòmic de la Comunitat i s’estendrà per altres punts”.

Alcoi porta temps treballant per la digitalització del qual i que va aconseguir formar part amb només dues ciutats espanyoles més, Algesires i Granada, de Digital Cities Challenge. Un programa de tutorització per a implementar polítiques digitals en el municipi però, no sols des del punt de vista de l’administració sinó també, des del punt de vista del teixit empresarial i social.

A través del Digital Cities Challenge, Alcoi pretén retindre talent qualificat, crear emprenedors, i ha centrat la seua estratègia en la creació de nous llocs de treball centrats en el món digital. Un exemple d’aquesta estratègia ha sigut l’aposta perquè els projectes Smart City per part d’empreses alcoianes. Cal recordar també que Alcoi comptarà amb un CEFIRE especialitzat en robòtica, intel·ligència artificial i Big Data.

La participació d’aquest projecte amb finançament de la Comissió Europea és una nova oportunitat de seguir en aquest camí cap al canvi de model econòmic a la ciutat, un canvi decidit, que aposta tant per a crear i atraure empreses de base tecnològica com perquè les indústries tradicionals s’incorporen a la indústria 4.0.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *