foradia pressupostparticipatiualcoi

En marxa una nova edició dels pressupostos participatius a Alcoi

El període de presentació de propostes serà del dia 7 d’octubre de 2019 fins al dia 27 d’octubre de 2019

L’Ajuntament d’Alcoi inicia, un any mes, els Pressupostos Participatius, que es decideixen en 2019, i s’executaran a partir de 2020.

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, per mitjà d’un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què és destina una part del pressupost municipal.

Enguany, els pressupostos compten amb una dotació econòmica de 400.000 euros, que es divideixen en 320.000 per a inversions, i la resta, per a despeses corrents. Les propostes s’emmarquen en quatre grans blocs: mobilitat i accessibilitat, espais oberts i públics, equipaments i infraestructures, i projectes municipals. Aquest últim es refereix sobretot a campanyes educatives i activitats socioculturals.

La participació en el procés està oberta a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Alcoi. El període de presentació de propostes va del dia 7 d’octubre de 2019 fins al dia 27 d’octubre de 2019. La presentació de propostes es podrà realitzar per tres vies: presencialment als tallers participatius, a les urnes o telemàticament (a través de la pàgina web). Les urnes estaran disponibles a les biblioteques municipals, en Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (Sant Llorenç, 2), el Centre d’Esports i el Complex Eduardo Latorre, així com els sis centres de majors amb què compta la ciutat.

Cada persona podrà presentar un nombre màxim de 5 propostes. Haurà de identificar-se amb el seu DNI, per a l’opció presencial a les urnes i online.

Els tallers participatius es realitzaran, un els dies 15 i 17 d’octubre, en horari de 18 a 20 hores, en les dependències de la Policia Local; i un segon taller que tindrà lloc el 22 i 24 del mateix mes. Una vegada treballades les propostes i amb la presentació de l’assessorament informatiu de l’equip tècnic de l’Ajuntament, es realitzarà un taller de concreció, redisseny i priorització de les propostes els dies 12 i 14 de novembre, en horari de 18:00 a 20:00 hores, a l’ aula de formació de la Policia Local.

Una vegada realitzades les propostes a la pàgina web http://alcoiparticipa.com, per a què aquestes puguen passar a la fase de valoració, cada proposta haurà de ser suportada per un mínim de 50 avals rebuts per part de les veïnes i veïns que participen en el procés. Cada persona amb el seu DNI pot avalar fins a cinc propostes, però sols un aval per proposta.

El sistema d’arreplegada de suports/avals a les propostes realitzades on line estarà obert des del moment que es realitza la proposta, és a dir, des del 7 d’octubre fins al 3 de novembre.

A partir de l’11 de novembre es passaran les propostes als departaments competents perquè facen la valoració tècnica, administrativa i econòmica de les mateixes i si són viables, fins al 2 de desembre. A partir del dia 9 de desembre i fins al 22, es durà a terme el període de votació de les propostes. El resultat s’anunciarà abans del 31 de gener de 2020.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *