foradia pressupostparticipatiualcoi

Augmenta el reciclatge en Alcoi

Les dades indiquen que hi ha més tonellades als contenidors de cartó, vidre i envasos, mentre disminueix el llançat a resta. També augmenta la recollida de voluminosos

Les dades de recollida selectiva d’Alcoi indiquen que la ciutadania cada vegada està més conscienciada i que separa més els residus que en anys anteriors. Tot i que encara no ha finalitzat l’any, les xifres indiquen una tendència a disminució en el contenidor de resta i un clar augment en els de vidre, cartó i envasos.

Pensem que aquesta és la línia de treball i continuarem posant en valor tots aquells residus capaços de retornar al cicle de la matèria reciclant-se i reaprofitant-se“, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Pel que fa a les xifres, no són definitives, però si es pot indicar que enguany són positives i fent una estimació es calcula que en resta es podria arribar a 900 tonellades menys en acabar l’any, augmentant en més de 200 en cartó, prop de 120 en vidre i de 150 en envasos. S’aconseguiren les millors xifres d’ençà que es tenen aquestes dades.

També cal ressaltar especialment l’augment en la recollida de voluminosos, que ja ha superat a 2018. Els residus voluminosos són aquells de grandària gran que per les seues dimensions poden distorsionar la gestió ordinària dels residus d’origen domèstic. Dins d’aquest grup de residus existeixen diferents fluxos segons la seua naturalesa, mobles i estris, fusta, ferralla, residus d’aparells elèctrics i electrònics de gran grandària, que, encara que han de ser recollits pels gestors especialitzats, en aquest servei també es recullen i són portats als punts adequats.

Per a la recollida de voluminosos l’Ajuntament d’Alcoi posa a disposició dels ciutadans el servei de recollida gratuït. Cal telefonar al telèfon gratuït 900 101 843 per a concertar el dia i l’hora de recollida pel domicili.

Respecte a la recollida d’oli de cuina usat, es va fer un canvi en l’empresa i els contenidors i es va implementar el servei en el mes de maig amb 30 contenidors, 7 en el barri del Centre-Zona Alta, 6 en Santa Rosa, Eixample i Zona Nord, 2 en Batoi i un en Baradello, Sargento i Montesol. Des de maig fins a finals de setembre s’han recollit 5.645 quilos.

Des de la regidoria de Transició Ecològica s’està portant endavant una campanya d’informació, amb aquesta guia es pot consultar on cal depositar cada residu: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/medi_ambient/cimal/publicacions/descargas/guia-per-a-la-correcta-separacio-de-residus.pdf.

L’horari d’hivern de l’ecoparc: de dimarts a divendres: de 9.00 a 17.00 hores i dissabtes: de 9.00 a 14.00. Diumenges, dilluns i festius: tancat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *