foradia subscriutegrat

Alcoi celebra el Día Europeu d’Art Rupestre amb una visita guiada a les pintures de la Sarga

Será el 9 de octubre, amb una visita a les pintures de la Sarga que inclou l'autobús gratuït

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d’Alcoi s’adhereix a la convocatòria del Consell Europeu per al 9 d’octubre, amb motiu del Dia Europeu de l’Art Rupestre, dins del programa de Jornades Europees del Patrimoni de l’any 2019.

El Museu amb motiu del Dia Europeu de l’Art Rupestre ha preparat una visita guiada a les pintures rupestres prehistòriques de la Sarga, les quals van ser declarades Patrimoni Mundial l’any 1998.

Les visites programades per al 9 d’octubre comptaran amb transport d’autobús gratuït des de la Plaça d’Espanya (Tourist Info) a les 10.00 i a les 11.30 hores.

Les places estan limitades a 35 persones per torn i només es podrà visitar les pintures mitjançant reserva prèvia cridant al Museu Arqueològic (965 53 71 44) els dies laborables en horari de 08.00 a 14.30 hores. 

Història

Descobertes l’any 1951, en la Sarga es troben representats els tres horitzons artístics de la façana oriental de la Península Ibèrica: L’Art Llevantí, Macroesquemàtic i Esquemàtic. La  Sarga és, per tant, un dels conjunts més representatius de l’art rupestre neolític, l’origen del qual es remunta als inicis de les societats agrícoles i ramaderes que es van establir en aquestes terres fa 7.000 anys.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *