foradia cdturisme

Francesc Gisbert, premi de Novel·la Ciutat d’Elx

Per l'obra 'Una vida per estimar'

L’escriptor alcoià Francesc Gisbert ha guanyat el Premi de Novel·la Antoni Bru-Ciutat d’Elx amb l’obra ‘Una vida per estimar’. El guardó va ser lliurat pel regidor de Promoció Lingüística, Carles Molina, en la Gala del 9 d’Octubre celebrada al Gran Teatre d’Elx, en presència de tota la corporació municipal i d’un teatre ple de gom a gom.

La novel·la serà publicada per Edicions Bromera en primavera i es basa, en paraules de Gisbert, “en la vida de l’escriptor més significatiu que hem tingut els valencians al segle XX, Enric Valor“. L’obra converteix en literatura la trajectòria vital de l’escriptor, des de la seua infantesa a la Castalla natal, la joventut a Elda, on treballà al calcer en arruïnar-se la família; els anys a la ciutat d’Alacant, on comença el seu activisme cultural amb la col·laboració a la revista satírica El tio cuc i amb els primers cursos de valencià; la Guerra Civil i els anys de resistència cultural a la dictadura.

Segons Gisbert Valor bé mereix una novel·la, ja que la seua vida, al llarg de ben bé tot el segle XX, és síntesi i símbol de la lluita de tots els valencians, i el seu esforç en defensa de la llengua i la cultura, l’han convertit en un referent cultural i identitari que cal divulgar“.

En la modalitat de poesia també va resultar guanyadora Cristina Álvarez Roig pel poemari ‘Cerimònia del té’ i va rebre el guardó de mans de Marga Antón, regidora de Cultura. Finalment, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que els Premis Literaris Ciutat d’Elx són un motiu d’orgull i cohesió, després de ser recuperats l’any 2015.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *