foradia cdturisme

La Biblioteca Valenciana crea un índex d’escriptores valencianes en la seua web

Per a visibilitzar el treball literari de les dones per mitjà d'una eina que facilita la localització de les autores

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha creat un índex específic d’escriptores valencianes dins del seu web (consultar ací) per a visibilitzar la producció literària de les dones. 

La llista recull els noms de 154 escriptores i enllaça amb les obres literàries que es guarden en els depòsits, les referències de les quals es poden consultar en el catàleg de la biblioteca. Cada nom permet accedir al registre d’autoritat que conté informació biogràfica i als registres bibliogràfics de les obres d’aquestes autores conservades a la Biblioteca Valenciana. 

Des d’Isabel de Villena, escriptora del segle XV, fins a les escriptores contemporànies, aquesta guia pretén visibilitzar el treball literari de les dones mitjançant una eina tecnològica que facilite la localització de les autores. Està en continu creixement perquè implica la revisió de molts registres d’autoritat, així com la inclusió d’uns altres de nous. En la nòmina d’escriptores no estan totes les que són, però almenys estaran totes les que tenen obres en la col·lecció de la Biblioteca Valenciana.

A la Biblioteca Valenciana s’han impulsat iniciatives que ressalten la gran tasca cultural que han fet les dones al llarg de la història i que de vegades no només no ha sigut reconeguda sinó que ha sigut silenciada. 

Aquesta llista d’escriptores valencianes serà completada amb una altra de més àmplia d’autores valencianes en el camp de les arts i les humanitats en el catàleg de la Biblioteca Valenciana que ja té 285 registres, i es treballa en una altra de més específica amb les dones dedicades al treball científic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *