lasarga ajualcoitel

Alcoi participa en l’assemblea de l’Associació de Cementeris Significatius d’Europa

Ha tingut lloc a Gant, Bèlgica

Alcoi ha participat en l’Assemblea General Anual d’ASCE, l’Associació de Cementeris Significatius d’Europa, de la qual forma part des de l’any 2012. Un dels projectes més importants d’aquesta associació d’àmbit europeu és la posada en valor de la Ruta Europea de Cementeris Significatius de la qual el Cementeri Sant Antoni Abat d’Alcoi forma part des del mateix any, declarada Itinerari Cultural Europeu.

L’Assemblea va tindre lloc a Gant durant els dies 2 al 5 d’octubre. Alcoi va estar representada mitjançant la participació de la tècnica de Turisme Paola Pons Díaz. Entre els assumptes principals que es van tractar en l’àmbit europeu van destacar la presentació dels futurs projectes de l’Associació, l’herència dels cementeris enfront del seu ús futur en el segle XXI, la millora de la dinamització dels espais entre les comunitats educatives i els escolars així com la presentació d’interessants propostes de ‘paquetizació’ turística al voltant de diversos Cementeris Significatius de la Ruta. A més es va aprofitar per a realitzar les votacions dels nous membres del Steering Committee i l’Assemblea General.

El cementeri ofereix diverses aplicacions mòbils en diferents idiomes que permeten descobrir el seu patrimoni a través de dispositius Android o IOS mitjançant la geolocalització. D’altra banda s’ha treballat en tota la senyalització del recinte i es disposa de material audiovisual promocional i fulls de mà informatius sobre les diferents tipologies d’enterraments, els recintes i els seus punts d’interés.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *