foradia subscriutegrat

Més de 160 editors inscrits al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat de la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell acull el 24 i 25 d’octubre l'encontre, sota el lema 'Dinamitzant el territori: model de negoci, tecnologia i comunitats'

Més de 60 inscrits de fora del principat es trobaran en un esdeveniment professional pioner que comptarà amb una nombrosa assistència d’editors i periodistes d’arreu dels pirineus, amb la presència destacada del País Basc, Navarra, Arieja, Catalunya Nord, Aragó i Andorra, entre d’altres territoris.

El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP) se celebrarà per primer cop a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell el dijous 24 d’octubre a la tarda i divendres 25 al matí. L’esdeveniment serà un punt de trobada de més de 160 editors i professionals de mitjans de proximitat d’ambdues serralades dels Pirineus, amb ponents que parlaran de model de negoci, tecnologia i creació de comunitats.

Des del nord del País Basc parlaran dels nous reptes per a les ràdios de proximitat en eusquera; d’Euskadi, del mapa de mitjans en eusquera, de periodisme audiovisual a peu de carrer, de les mètriques per als mitjans de comunicació i per a la creació de comunitats de lectors, de publicitat programàtica, de la presència de la dona en els mitjans, del nou model d’ajuts públics del País Basc…; de Navarra, de la importància dels mitjans de proximitat als Pirineus i els seus principals reptes i oportunitats; d’Aragó, de com el mitjà ha d’anar a l’encontre de la societat.

Ponents de Catalunya se centraran en la intel·ligència artificial en la gestió de les xarxes socials, la innovació en els mitjans de proximitat, els nous models de publicitat compartida, els micro-influencers, la informació multicanal, la TV hiperlocal, la relació entre comunicació i comerç, entre d’altres.

L’Indépendant tancarà les ponències del congrés amb tres experiències innovadores: “web first”, els podcasts i l’aposta pel periodisme de solucions.

A més a més, des d’Anglaterra intervindrà al congrés Matthew Barraclough, periodista
i directiu de la BBC, on treballa la col·laboració d’aquesta amb les empreses de notícies
locals per crear i distribuir notícies d’interès públic a tot el Regne Unit. En aquest sentit,
la seva ponència serà Com la BBC està treballant amb la premsa de proximitat per a
promocionar les notícies locals al Regne Unit?
.

El CIMP serà un esdeveniment per a professionals de la informació i comunicació que
creuen que fer “periodisme és innovar”, que volen gaudir d’uns mitjans d’informació
propis amb més capacitat informativa i amb les capacitats necessàries per construir un
discurs de proximitat i clarament pirinenc.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *