foradia subscriutegrat

Ivace Energia destinarà aquest any 2,4 milions d’euros per finançar 52 projectes d’autoconsum elèctric

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha participat en una jornada sobre finançament de projectes d'energies renovables

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Conselleria, a través d’Ivace Energia, destinarà aquest any un total de 2,4 milions d’euros per donar suport a un total de 52 projectes d’autoconsum elèctric a la Comunitat Valenciana, en el marc del Pla AutoconsumE +.

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interès 0% i a tornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que pot assolir els 300.000 euros per projecte.

Climent ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la jornada ‘Finança Energia’, organitzada per l’Associació Valenciana d’Empreses d’Energia (Avaesen). Durant la seua intervenció, el titular d’Economia ha destacat la “urgent” necessitat d’escometre un canvi del model energètic, per poder guanyar la batalla al canvi climàtic. 

Per al conseller “en aquesta lluita les energies renovables són determinants i han de jugar un paper protagonista en l’escenari del futur energètic“. A més de la línia de finançament per a projectes empresarials i d’entitats d’autoconsum elèctric, la Conselleria, a través d’Ivace Energia, compta amb una línia de subvencions a fons perdut per recolzar aquelles iniciatives que contemplen la utilització de font d’energia no contaminants.

Aquests ajudes poden arribar al 65% del cost de les projectes i en els últims anys han permès recolzar un total de 430 projectes amb prop de 6,4 milions d’euros.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *