lasarga ajualcoitel

El MUBAG dedica la seua sala internacional a l’alcoià Antonio Gisbert

Exhibint sis dels seus llenços dels primers anys

L’espai que el Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG-Alacant) guarda a l’artista de reconeixement internacional estarà reservat, des de dijous que ve, 12 de desembre, al pintor alcoià Antonio Gisbert. La sala comptarà amb sis llenços que reflecteixen al Gisbert més “acadèmic, el dels primers anys”, que viatjaran fins al museu recentment reformat.

En aquest sentit, destaca l’obra ‘Últims moments del príncep Don Carlos (fill de Felip II)’, una peça amb la qual el pintor alcoià va participar en l’Exposició Nacional de 1858 i que li va valdre la Medalla d’Or de primera classe. Quadre que seria adquirit per la reina Isabel II formant part del Patrimoni Nacional. “Inèdit” fins al moment, i que serà descobert per primera vegada davant el públic alacantí, procedent d’una de les sales de Sant Lorenzo de l’Escorial, de Patrimoni Nacional.

Al costat d’aquest llenç de grans dimensions, la sala de reconeixement internacional del MUBAG també albergarà enguany treballs relacionats amb els retrats de Gisbert, com el que va realitzar del seu atelier a París i que porta per títol ‘Autoretrat i interior d’estudi (1865)’. Un oli, en aquesta ocasió de xicotet format, conservat en el Museu de Belles Arts de Bilbao. La resta del catàleg del Gisbert més desconegut el completen obres vinculades amb la mitologia, derivades dels enviaments de pensionat a Roma, habituals entre els artistes de l’època, nus, com una ‘Venus’, i retrats familiars.

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *