foradia subscriutegrat

Alcoi presenta un nou cicle de ‘Cinema en Valencià’

Gratuït i per al públic en general

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Política Lingüística, i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, han programat el Cicle de Cinema en Valencià 2019, que es desenvoluparà els mesos de novembre i desembre pròxims.

El cicle, que es troba sota el paraigües de Goya Cine Club, projectarà un total de 5 pel·lícules, essent tres dijous de novembre i dos de desembre els dies elegits, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural. Totes les cintes estan adreçades al públic adult en general.

Els dijous a partir del 14 de novembre i fins al 19 de desembre, el públic en general, podrà veure cinema en valencià en el Centre Cultural Mario Silvestre. Totes les sessions són a les 7 de la vesprada. La primera cita és el 14 de novembre, amb la cinta ‘Estimada, jo sóc tu’. La següent setmana, dijous 21 de novembre, serà el torn de ‘Ments Brillants’; el dijous 28 de novembre, la pel·lícula visionada serà ’12 anys d’esclavitud’, i en desembre, el dijous 12 podrem veure ‘Una bossa de bales’, per acabar, el dijous 19 de desembre, l’última proposta cinèfila serà ‘Pelé, el naixement d’una llegenda’.

El regidor de Política Lingüística, Raül Llopis, destaca aquest cicle: “Tornem amb el cicle de cinema en valencià, una proposta cultural que fem de la mà de la Universitat Politècnica i que està ja completament consolidada a la nostra ciutat. Aquest any, amb 5 grans pel·lícules, una gran oportunitat de veure bones cintes en pantalla gran, sense cost i, a més a més, en valencià. Convidem a tots els amants del seté art a acostar-se al saló d’actes del Centre Cultural“.

SINÒPSIS DE LES PEL·LÍCULES: 

12 ANYS D’ESCLAVITUD / 12 Years a Slave (Twelve Years a Slave) 

Dijous 28 de novembre

Sinopsi: Basada en un fet real ocorregut en 1850, narra la història de Solomon Northup, un culte músic negre que vivia amb la seua família a Nova York. Després de prendre una copa amb dos hòmens, Solomon descobreix que ha sigut drogat i segrestat per a ser venut com a esclau en una plantació de Louisiana. Solomon contempla com tots al seu voltant sucumbeixen a la violència i a la desesperació. Però ell decideix no rendir-se i esperar que arribe el moment oportú per a recuperar la llibertat i tornar amb la seua família. 

MENTS BRILLANTS / Première année

Dijous 21 de novembre

Sinopsi: Antoine decideix preparar-se per a les proves d’accés a Medicina… per tercera vegada. En canvi, per a Benjamin és el seu primer intent i prompte es donarà compte que açò no és pa menjat. En un món tan competitiu i caracteritzat per nits d’estudi intens en compte de festes universitàries, els dos amics hauran de trobar un terme mitjà entre el sacrifici del present i l’esperança d’un brillant futur.

ESTIMADA, JO SÓC TU

Dijous 14 de novembre

Sinopsi: Dues parelles, Pierre i Aimee, i Eric i Pénélope, comparteixen quatre anys d’amistat sense cap problema. Tot canvia quan Pénélope i Pierre es converteixen en amants i la situació es torna insostenible i decideixen trencar. Però després d’una última nit d’amor apassionat la destinació els juga una mala passada: Pierre i Pénélope es desperten cada un en el cos de l’altre.

UNA BOSSA DE BALES / Un sac de billes

Dijous 12 desembre

Sinopsi: En el París ocupat pels nazis, els germans jueus Maurice i Joseph juguen a bales abans de tornar a casa. L’ocupació alemanya és una amenaça molt seriosa per a tota la família. Per aquest motiu els seus pares decideixen que els nois s’escapen a la casa del seu germà a la zona lliure.

PELÉ, EL NAIXEMENT D’UNA LLEGENDA

Dijous 19 de desembre

Sinopsi: El film narra la vida del llegendari futbolista brasiler Edson Arantes do Nascimento. En concret, la pel·lícula explica la infantesa de Pelé als suburbis de São Paulo fins que amb només 17 anys va liderar la selecció del Brasil que va aconseguir el seu primer Mundial, el disputat l’any 1958 a Suècia. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *