foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi gestionarà directament l’Escola Municipal de Teatre

Seguint el mateix model amb el qual es realitza l’Escola Municipal de Belles Arts, contractant directament al personal docent

L’Escola Municipal de Teatre serà gestionada directament per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. Fins al moment, el servei l’oferia l’empresa que havia guanyat la licitació del contracte, i que tenia l’opció de demanar una pròrroga, tres mesos abans del venciment del contracte, fet que no s’ha realitzat, i que ha produït la finalització del contracte tàcitament.

Una vegada arribat aquest moment i des del Govern, en veure que no es va fer la renovació oportuna per part de l’empresa, es va optar per estudiar quina seria la millor mesura per seguir oferint l’Escola Municipal de Teatre de manera estable, arribant a la conclusió de què el millor model era el d’oferir un servei municipal com el de l’Escola de Belles Arts, que tan bons resultats ha donat.

Amb aquest sistema, es realitzarà la contractació dels docents de manera directa des de l’Ajuntament, i l’escola tindrà continuïtat, sense eventuals canvis d’empresa i de projecte formatiu, oferint un sistema públic i de qualitat per a tot l’alumnat.

Raül Llopis, regidor de Cultura, explica el nou projecte: “Una vegada es va complir el termini i vam veure que l’empresa adjudicatària no renovava el contracte, ens vam posar a treballar perquè l’Escola de Teatre no parara i pogués tindre un començament de curs en les dates que toca. Amb el sistema elegit evitarem els problemes de cada any d’haver de licitar la contractació, amb canvis de projecte i professorat que això podia suposar. Gestionant-la directament, podrem garantir una escola pública i de qualitat, amb un projecte de continuïtat adequat al que una ciutat com Alcoi es mereix“. Llopis també ha afegit: “Des del Govern volem agrair la tasca realitzada per l’empresa La Dependent en el desenvolupament de l’escola de teatre durant aquests anys. Són uns grans professionals i esperem seguir comptant amb ells i els seus espectacles, oferint la seua professionalitat i bon fer en la nostra ciutat”.

Des de la regidoria s’anuncia que tant el termini perquè els professionals interessats es presenten a la borsa de treball, com les dades de prematrícula, es donaran a conéixer la setmana que ve perquè les famílies tinguen temps d’organitzar les seues activitats extraescolars, per a començar el curs al mes d’octubre. Aquells interessats en participar en l’Escola, poden informar-se en la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, situada a l’edifici de l’Ivam CADA Alcoi.

Nota informativa de La Dependent

La companyia ha penjat el següent comunicat a la seua pàgina de Facebook:

“(…) La Dependent va sol·licitar aquesta pròrroga una vegada realitzada i justificada l’activitat al Departament de Cultura, ja que per a poder acceptar-se, aquest Departament ha de donar conformitat del servei realitzat correctament. Segons el contracte, l’havíem d’haver sol·licitat tres mesos abans de la finalització del curs, donat l’endarreriment de la concessió, s’havia d’haver fet en signar l’inici del contracte de serveis en març, produint-se un conflicte administratiu irresoluble que conclou amb la rescissió del contracte. Des d’ara endavant l’Ajuntament farà l’Escola de Teatre, quedant desvinculada totalment de La Dependent. (…) Sentim acomiadar-se d’aquesta manera, volem demanar-vos disculpes i agrair-vos el vostre suport i la vostra estima“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *