foradia subscriutegrat

Alcoi participa en The Wrong, la major exposició d’art digital a la Comunitat Valenciana

Fins a l'1 de març podrà visitar-se en la seu del IVAM a Alcoi

Elena Romenkova

La biennal d’art digital The Wrong s’instal·la en territori valencià de la mà del Consorci de Museus, amb més de 420 obres d’art digital de 132 artistes internacionals, distribuïdes en més de 20 institucions culturals.

L’Ajuntament d’Alcoi es va oferir com a seu per a acollir The Wrong el passat mes de juliol i després de ser acceptada la proposta per part de l’organització, l’exposició s’instal·la a la tercera planta de l’IVAM CADA ALCOI, la qual s’inaugura aquest dimecres, 6 de novembre, a les 19 hores.

La manera d’accedir a les obres és a través d’encaminadors (routers) que es distribueixen per diferents punts dels centres culturals participants. Aquests dispositius s’han programat per a mostrar art digital a totes les persones pròximes amb un telèfon intel·ligent o tauleta, a través d’una connexió wifi (http://the.wrong). Així mateix, per a facilitar l’accés a les obres, una part de la mostra s’ha instal·lat també en les cinc pantalles de vídeo de la galeria Media Art.

Qué trobarem a Alcoi?

https://epicentre.thewrong.org/alcoi
Ubicació: tercera planta de l’Ivam-Cada Alcoi

Obres de 15 autors/res al router: Brenton Smith, Dirk Koy, Miyo Van Stenis, Nick Williams, Tty, Benjamin Hall, Malgorzata Zurada, Systaime, Thierry Verbeeck, Tomas Sjögren, Dagmar Schuerrer, Emily Zeller, Mats Thomsen, Stallio i Ynfab.

Obres de 78 autors/res a les pantalles: Bill Miller, Adrian Pickett, Afta 3ooo, Agnes Pe, Alison Bennett, Ami Bique, Andreas Maschke, Andres Manniste, Antonin Laval, Armin Copp, Baron Lanteigne, Ben Grosser, Bianka Oravecz, Biarritzzz, Bob Georgeson, Borzan, Broken Composers, Chan Somethingstar, Dafna Ganani, Dagmar Schuerrer, Dasha Ilina, Digfossil, Domenico Dom Barra, Eileen Isagon, Elena Romenkova, Elle Thorkveld, Erin Mitchell, Esstro9, Fabian Forban, Fantastic 3d Creation, Fausto Marcon, Frere Reinert, Harlan Ogilvy, Iñaki Gover, Isla Paradis, Jean Michel Rolland, Jefta Hoekendijk, Jon Cates, Jorge Sellés, Kaspar Ravel, Luca Leggero, Lynn Millette, Magali Vega, Marjan Moghaddam, Marina Glez Guerreiro, Mark Klink, Mathieu St Pierre, Matteo Zamagni, Michael Green, Milad Forouzande, Milos Peskir, Miron Tee, Mit Borras, Nicole Kouts, Oblinof Kohara, Patrick Lichty, Paul Hertz, Pia Myrvold, Piero Chiariello, Pierre Ajavon, Ray Gropius, Robert Seidel, Rui Martins, Smriti Mehra & Leslie Johnson & Chinar Shah, Stallio, Swaeny Nina Kersaan, Sylvia Toy, Systaime, Tiziano Bellomi, Toûa Toûa, Tty, Vitoria Cribb, Y31ko8, Ynfab, Yvana Samandova, Zil & Zoy Winterstein.

Sobre The Wrong

The Wrong – New Digital Art Biennale és un esdeveniment global que té l’objectiu de nodrir la cultura digital de hui. La seua missió és crear, promoure i impulsar l’art digital contemporani amb visió de futur i oferir una selecció àmplia d’obres d’art digitals, que abasta els artistes, els comissaris i les institucions de l’escena de la cultura digital actual.

The Wrong, que compleix la quarta edició, és un projecte desenvolupat i comissariat pel creador il·licità, David Quiles Guilló. Un equip extens de curadors se suma al projecte amb 12 mesos d’antelació, per a presentar el que més els interessa de la nova escena de l’art digital actual. Segons David Quiles Guilló “tots els treballs que s’exposen en la biennal són compatibles amb Internet i pertanyen a diferents modalitats d’art digital i del més enllà: vídeo, imatge, so, animació, immersió digital, realitat augmentada, programari, sistemes i qualsevol combinació de tots els anteriors”.

Un esdeveniment global

La quarta edició de The Wrong obre l’1 de novembre de 2019 fins a l’1 de març de 2020 i té més de 180 curadors que han seleccionat més de 2.000 artistes per a mostrar el seu treball en 150 pavellons, ambaixades i encaminadors, en més de 100 ubicacions arreu del món i en Internet. 
La biennal se celebra en altres ciutats espanyoles, com ara Madrid, Santander o Barcelona, així com en altres punts de la geografia mundial, en llocs tan diversos com Nova York, el Caire, Tòquio, Sao Paulo, Berlín, Mont-real, Sydney, Moscou, Bangkok, Jerusalem, Buenos Aires, Singapur, Ginebra, Teheran, Vancouver, Mèxic, Londres, Bogotà, San Francisco o Istanbul, entre d’altres.

En l’edició passada, The Wrong (de novembre de 2017 a gener de 2018) va registrar 12 milions de visitants (imatges d’arxiu).

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *