foradia subscriutegrat

Gandia concedeix el III Premi Joan Roís de Corella a l’escriptor Jaume Pérez Montaner, dins la Setmana Literària

L'acte de lliurament dels guardons del XXXIX Joanot Martorell de Narrativa, el LIV Ausiàs March de Poesia i el III Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària tindrà lloc el 22 de novembre, al Teatre Serrano

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor delegat del IMAB, Jose Manuel Prieto; i Àlvar Garcia, han presentat a la Biblioteca Central la programació d’activitats que s’ha organitzat des del consistori amb motiu de la Setmana Literària.

Del 8 al 24 de novembre s’han programat presentacions de llibres, conferències, representacions teatrals o projecció de pel·lícules, a més de la Gala dels Premis Literaris que tindrà lloc el 22 de novembre al Teatre Serrano, a les 20 hores, on s’atorgaran el LVII Premi Ausiàs March de Poesia, XLI Premi Joanot Martorell de Narrativa i III Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària.

L’acte finalitzarà amb l’espectacle Teatral Tirant. Les activitats de la Setmana Literària finalitzaran el dia 24 amb la XXIII edició de “Homenatge a la paraula”, organitzat pel CEIC Alfons el Vell. Diana Morant ha afirmat que “any rere any, durant el mes de novembre Gandia està de festa, una festa literària“. “És la ciutat la que impulsa aquesta celebració perquè és la ciutadania la que acompanya l’Ajuntament per liderar en tot el territori valencià aquest tipus d’iniciatives durant dècades“.

Durant la seua intervenció, l’alcaldessa ha anunciat que el III Premi Joan Roís de Corella, un premi nascut durant la celebració de la I Capitalitat Cultural Valenciana, serà atorgat a l’escriptor Jaume Pérez Montaner.”Els Premis Literaris són la cita més important dels esdeveniments organitzats i en ells, els nostres clàssics i els guardonats són els protagonistes. Moltes persones i entitats han aconseguit amb el seu treball que els Premis Literaris de Gandia tinguen el prestigi que tenen“.

Jaume Pérez-Montaner

Jaume Pérez-Montaner (L’Alfàs del Pi, 1938) és un poeta i assagista valencià. Llicenciat en Filosofia i Lletres a la Universitat de València, ha estat professor en algunes universitats dels Estats Units i a la mateixa Universitat de València. Ha escrit diversos reculls de poesia entre els quals destaquen Màscares (1992), Fronteres (1994), L’oblit (1996) i Solatge (2009). L’any 2014 publicà Geografies de l’oblit, una antologia personal que recull tant poemes publicats en llibres anteriors com poemes inèdits i altres reescrits o reconvertits i La casa buida.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *