foradia pressupostparticipatiualcoi

Ricard Bañó: “En una democràcia es veuen els vots, no els manifestants”

El professor de l'IES Andreu Sempere és el quart dels nostres protagonistes

Ricard Bañó és professor i historiador. I el nostre protagonista de ‘El poble és savi’. Sota el seu parer, l’assumpte entre Catalunya i Espanya és una mostra de les conseqüències del nacionalisme. “Serveix per a comprendre la societat actual; hi ha una disparitat entre l’opinió de la premsa de Madrid i la de Barcelona“.

Bañó assegura que no sembla el mateix conflicte. “El tema parteix de què els catalans es consideren una nació sense estat, mentre que Madrid solament reconeix a Espanya, i parlar d’això és com si fos la pesta negra“. Per a l’historiador, la resposta passa per saber quants catalans estan a favor de la independència, i quants no.

En una democràcia no es contabilitzen els manifestants, sinó els vots, per tant, s’hauria de fer un Referèndum, però els poders fàctics de Madrid ho impedeixen“, conclou. Tot i així, ell es defineix com a “catalanista no independentista“, al·legant que “allò de les nacions indivisibles” parlen de pur “romanticisme“, i també confesa que “Catalunya pot avançar molt també estant dins d’Espanya, i que la seua idiosincràsia no està en perill“.

Una persona d’esquerres no pot ser nacionalista polític, sí cultural, si no és una contradicció“, finalitza.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *