foradia cdturisme

El Centre Ovidi Montllor acull el cicle de xerrades ‘Un País de ciutats’

Polítics, economistes, professors i altres personalitats rellevants de l’escena valenciana parlen sobre la xarxa de ciutats que integra el territori, i les seues possibilitats, tots el dijous de novembre, a les 19 hores

El País Valencià està format per una xarxa de ciutats, i aquestes tenen cada dia més protagonisme en els canvis socials i polítics: el futur passa per les ciutats. És per això que és important conèixer els exemples de canvis positius en l’àmbit local i l’evolució social del país i estudiar què en podem aprendre, per a enfortir el projecte d’un País Valencià modern.

Sota aquesta premisa naix el cicle impulsat per Acció Cultural PV en el Centre Ovidi Montllor, ‘Un país de ciutats’. Entre els protagonistes de la primera xerrada, Joan Romero, catedràtic de Geografia en la Universitat de València, i Toni Francés, alcalde d’Alcoi, en un encontre dirigit per la periodista Jésica Sempere. Aquest djous, Josep Sorribes, professor jubilat d’Economia i expert en la matèria, ha debatut amb Diego Gómez, alcalde d’Alzira, sobre les ‘hegemonies’, social com electoral, i el fet de sumar majories, moderat per la periodista Marta Rosella Gisbert.

La tercera setmana, Isabel Lozano, regidora de l’ajuntament de València, i la sociòloga Sandra Obiol, delegada d’ACPV a Alcoi fins a l’any 2011, seran les encarregades de debatre sobre com “Conviure des del respecte a la pluralitat: la cultura de la coalició i la col·laboració”. El periodista Pau Sellés moderarà la taula. Per últim, el professor d’Economia de la Universitat de València i expert en economia de la cultura i el turisme, Pau Rausell, i l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, tancaran aquest cicle de debats, reflexionant en veu alta sobre el tema “Cultura, política de valors i comarques centrals”. La periodista Maribel Vicedo conduirà aquest acte.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *