foradia cdturisme

Organitzades les II Jornades Tècniques sobre intervenció en el Patrimoni Modernista, el 21, 22 i 23 de novembre

Aquestes jornades han sigut reconegudes pel Consell d'Europa com a activitat component de la programació de les Jornades Europees de Patrimoni

Com ja ocorreguera en la primera edició coincidint amb la II Fira Modernista a la fi de setembre de 2018; es tracten d’unes jornades obertes a totes les persones interessada en el patrimoni modernista, des del punt de vista cultural, arquitectònic o social.

Les jornades tècniques sobre intervenció en el patrimoni modernista pretenen acollir a tot expert, amant o curiós per aquesta època, tenint en compte que com el seu nom indica, es tracta d’unes jornades tècniques, per a públic amb un coneixement sobre el tema. El seu preu és de 50 euros per al públic general i 20 euros per a estudiants.

Enguany, a més de centrar-ho en les formes de vida i construccions històriques de finals del SXIX, començament del XX (en la passada edició es va centrar en les solucions tècniques i temes de normativa que afecta a aquest patrimoni), es posarà l’accent principalment en el tema del Molinar, aprofitant les obres de rehabilitació que s’estan escometent ara mateix amb fons europeus FEDER. Per això, es debatrà i es comptarà amb un fil conductor que serà la planificació del patrimoni des d’un punt de vista territorial i multidisciplinària, on s’ha d’involucrar tant les administracions, tècnics, associacions culturals i, per descomptat, els propis ciutadans. Es parlarà també de la quasi sempre oblidada gestió i usos compatibles dels espais històrics i l’accés a aquests.

Les jornades es caracteritzen per estar estructurades en tres grans blocs temàtics que les identifiquen com un format nou i dinàmic dins d’aquesta mena d’activitats. Primer, un programa de ponències que es desenvoluparan les matí del dijous i divendres (en l’IVAM CADA Alcoi), amb punt amb els majors experts en la matèria que allí ens exposaran. El segon bloc, que transcorrerà en el Casal de Nadal, durant el dissabte 23 de novembre de 9 a 14 i de 16 a 18.30. Es tracta d’un taller pràctic d’estucs, esgrafiats i talla volumètrica.

I el tercer bloc és el més innovador i amb el qual pensem que més s’enriquirà els participants. L’anomenat ‘Café amb patrimoni’ és una sessió oberta al fet que els assistents tinguen una participació més activa, on es para atenció als xicotets projectes, estudis de final de grau, idees o accions particulars, projectes d’associacions culturals que estiguen interessats a compartir la seua experiència en la salvaguarda del patrimoni modernista del seu municipi. Es pretendre crear original networking entorn al patrimoni en diferents escales i sectors de la societat. En aquest tercer bloc volem incidir que és un format completament innovador en trobades sobre patrimoni modernista, i per això estem en contacte amb Réseau Art Nouveau Network (xarxa europea d’expert sobre aquest corrent artístic) a qui els anirem informant del transcurs de les jornades per a contra així amb una cobertura internacional.

Per a conéixer més sobre les jornades: https://jornadasrehabilitacionalcoi.com/

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *