foradia subscriutegrat

L’Ajuntament sol·licita la inclusió d’Alcoi en les zones afectades per la tempesta ‘Gloria’

Entre el 19 i el 21 de gener, Alcoi va patir les conseqüències de la borrasca Gloria amb nombrosos incidents provocats per les intenses precipitacions que van deixar a la nostra ciutat 290 l/m² • Hem obtingut el compromís de la Generalitat per a portar avant una revisió de tots els edificis del centre, que s'escometrà amb caràcter imminent

Molts d’arbres caiguts, despreniments de rebles, teules i ximeneres en diferents habitatges. Així com, caigudes de fanals, cablejat telefònic, pals de llum i corriments de terra en tots els barris, goteres en el Pavelló del Poliesportiu.

Les fortes precipitacions i la neu van convertir a Alcoi en un cas d’excepció en les zones d’interior de les comarques centrals, i van provocar destrosses per tota la ciutat. La conseqüència més greu en el Centre Històric amb quatre casos d’esfondraments d’edificis privats, ocasionant la defunció d’una veïna.

Una situació d’excepcionalitat amb greus conseqüències, per la qual cosa l’Ajuntament sol·licita el suport dels Governs de l’Estat i la Generalitat.

Davant aquesta situació d’excepcionalitat amb un episodi que ha afectat de forma molt greu a la nostra ciutat, sol·licitarà al Govern Central la inclusió d’Alcoi en les zones afectades per la borrasca ‘Gloria’. També s’acolliran a les ajudes que ha publicat la Generalitat ahir mateix en el DOGV.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha mantingut contactes amb les Conselleries de Justícia i Habitatge, i amb l’Agència Valenciana d’Emergències, aconseguint el compromís ferm perquè es desplacen tècnics de l’Institut Valencià de l’Edificació per a realitzar una revisió de tots els edificis del Centre Històric, alguna cosa que s’escometrà amb caràcter imminent.

Toni Francés./

“Alcoi ha viscut una situació d’excepcionalitat durant aquests dies, hem patit un temporal de neu, vent i pluja de manera important, que ha afectat molt a la nostra ciutat. Han sigut uns dies molt durs en els quals hem treballat de manera coordinada per a intentar minimitzar els danys i fer que la ciutadania poguera reprendre la normalitat al més prompte possible. Lamentablement ha mort una persona i vull traslladar el meu condol a la família i amics. Durant anys hem treballat en mesures per a intentar evitar la degradació, i ara estem valorant noves vies d’actuació per a intentar evitar que es puga tornar a repetir una situació com la que hem viscut. Des de l’Ajuntament sols no podem fer front a aquesta situació i per aquest motiu ja hem parlat amb la Generalitat, i sol·licitem les ajudes necessàries a totes les administracions possibles”, ha indicat l’alcalde de la ciutat, Toni Francés.

Des de la Generalitat també s’ha instat al Govern d’Espanya a la declaració dels municipis afectats com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil. A la tramitació d’ajudes de caràcter pal·liatiu per a atendre necessitats derivades d’altres sinistres i catàstrofes. Així com, a la sol·licitud d’activació del fons de solidaritat de la Unió Europea per a catàstrofes naturals greus.

El consistori ha treballat pel Centre intentat portar avant iniciatives per a evitar la degradació, com el pla ARRU amb el qual s’han rehabilitat 420 habitatges a la ciutat, més d’un centenar en el Centre. Amb aquest pla, pròximament hi haurà una promoció d’habitatge municipal també en el Centre de la ciutat.

Recordem que l’ajuntament no pot demolir una casa encara que estiga en ruïna, i el que fa és comunicar als propietaris que han d’actuar i multar-los si no ho fan. Tan sols pot esfondrar les cases en cas de ruïna imminent, cosa que s’ha fet fa poc a Sant Francesc.

L’ajuntament continuarà amb la Inspecció Tècnica d’Edificis, ITE, l’han de passar els edificis quan arriben als 50 anys i després cada 5 anys. En cas de no superar-la s’insta als propietaris que porten avant les mesures oportunes per a pal·liar els possibles desperfectes.

Cal recordar que el govern municipal va activar el protocol d’actuacions previst per a casos de temporal, la suspensió de la rostida Sant Antoni. Es van multiplicar les patrulles de Policia Local, i des dels diferents departaments van actuar amb diversos vehicles, alguns d’ells llevaneu. Es va disposar d’un apilament de sal de 16 tones que es va utilitzar en els casos necessaris.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *