foradia pressupostparticipatiualcoi

L’actor alcoià Juli Mira Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià 2019

La cerimònia de lliurament dels guardons, que té com a títol ‘El valor de fer història’, se celebrarà el 22 de novembre a l’Auditori de Castelló i serà retransmet per À punt

Els nominats als Premis de l’Audiovisual Valencià van ser anunciats pel conseller Vicent Marzà qui ha fet públic el nom de la persona que rebrà el Premi d’Honor de l’Audiovisual, concedit per Cultura de la Generalitat en 2019: Atorguem aquest reconeixement autonòmic a l’actor alcoià Juli Mira pel camí que fa quasi 50 anys que obri dins del nostre panorama interpretatiu, pel caràcter i els matisos inconfusibles que ha donat a cada un dels personatges que ha interpretat i perquè Juli, amb tota l’experiència que té acumulada, és un dels nostres mestres de la interpretació”.

Juli Mira va iniciar la carrera d’actor de manera autodidacta en el grup teatral La Cazuela d’Alcoi. La seua dilatada trajectòria passa pel teatre, però molt intensament també pel cinema i la televisió, en què ha interpretat personatges en nombroses pel·lícules, telefilms i sèries. No només és un actor amb multitud de registres, també és un actor de doblatge referent al nostre territori i en l’àmbit estatal.

Títols imprescindibles del cinema estan marcats pel seu segell interpretatiu: ‘La portentosa vida del pare Vicent’, ‘Héctor’, ‘Tramuntana’ o ‘L’illa de l’holandés’ en són una bona mostra. Sense oblidar sèries televisives d’ací com ‘Herència de sang’ i títols tan coneguts com ‘Cuéntame cómo pasó’, ‘Ventdelplà’, ‘Velvet’ o ‘Porca misèria’.

La cerimònia de lliuraments dels premis la retransmetrà À punt. L’acte estarà conduït per l’actriu valenciana Maria Juan, amb el lema ‘El valor de fer història’, i comptarà amb actuacions en directe, com la del grup de ‘rock’ valencià Seguridad Social.

Pel que fa a les nominacions, cal recordar que hi ha 21 categories amb 79 nominats i nominades decidits pels membres de l’Acadèmia de l’Audiovisual Valencià.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *