foradia subscriutegrat

La Guàrdia Civil controla els parcs i traça una estratègia que evite més casos d’enverinaments de gossos

Ha plantejat varies línies d’actuació, una de conscienciació, altra de vigilància i batudes amb gossos ensinistrats que coneixen el tipus de verí

Ahir de matí va tindre lloc al parc del Romeral una primera batuda del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) i de la Policia Local amb la intenció de descobrir, amb gossos ensinistrats que coneixen el tipus de verí, si hi havia restes en algun indret, i conéixer els espais per poder actuar.

A més a més va continuar en una reunió a l’Ajuntament d’Alcoi amb la Tinent Cap i el Sergent responsables del SEPRONA en la província d’Alacant amb l’alcalde, Toni Francés, els regidors de Seguretat, Raül Llopis i Salut Pública, Miguel Juan Reig, així com el cap de la Policia Local, David Lerma.

En aquest encontre el SEPRONA ha exposat els operatius que caldria dur endavant. Per una banda, actuacions de conscienciació, amb xerrades en diferents col·lectius i per altra, vigilància, amb agents i altres mètodes i sistemes que no podem desvetllar perquè posarien en perill la seua efectivitat.

El Govern Municipal i el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) i la Policia Local han acordat que es continuaran realitzan batudes en diferents zones d’enverinament, amb gossos ensinistrats que coneixen el tipus de verí que s’ha utilitzat en la nostra ciutat.

«Aquest tema és molt seriós i estem treballant en diferents àmbits per tractar de posar fi als enverinaments. Des de l’ajuntament ja vam editar un fullet informatiu i ara juntament amb el SEPRONA volem que no hi haja més casos i en cas que hi hagués un intent, poder evitar els enverinaments i detenir a la persona causant dels mateixos», ha explicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Després dels casos d’enverinaments de gossos que van haver-hi a Alcoi a finals d’any, el Govern va contactar amb la Guàrdia Civil, en concret amb el SEPRONA, per treballar de forma conjunta per tractar d’evitar aquest fet, a més d’editar un fullet amb informació.

Cal recordar que a finals de 2019, va haver-hi alguns casos d’enverinament de gossos en el parc del Romeral. Com ocorre en aquests casos, l’ajuntament va activar el protocol corresponent informant tant a la Protectora, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals.

Tant per part de la Protectora com de la policia, han estat realitzant vigilància tant al parc com els voltants d’aquest. Així mateix, es demana també la col·laboració ciutadana, portant als animals lligats i amb la denúncia de conductes sospitoses perquè la identificació dels culpables d’aquest tipus de casos sempre és dificultosa.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *