foradia subscriutegrat

El preu dels bons de l’autobús urbà continuarà reduït un 50% durant 2024 a Alcoi

L’Ajuntament prolonga la seua adhesió a les ajudes del Ministeri, i suposa un 20% d'aportació municipal i un 30% del Ministeri

L’Ajuntament d’Alcoi seguirà aplicant un descompte del 50% en els bons multiviatge i els bons mensuals de l’autobús urbà durant 2024, ja que s’ha tornat a adherir a les ajudes del Ministeri de Transports, que aporta un 20% i el 30% l’Ajuntament.

Aquest descompte ve establit en el Reial decret Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre, pel qual s’adopten mesures per a afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes a Ucraïna i Orient Pròxim, així com per a pal·liar els efectes de la sequera, i prorroga les mesures adoptades anteriorment.

Els bons amb descompte són els multiviatge i els bons mensuals. No s’inclouen els bitllets senzills, ja que estan exclosos de les ajudes, i els anuals, que es marquen com a opcionals, però en el cas d’Alcoi mantindran el seu preu en excedir el període de la mesura i estar ja subvencionats sobre el valor mensual.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez destaca que “aquestes ajudes han servit per a millorar el nombre d’usuaris de l’autobús urbà, cada vegada més gent es consciència en utilitzar el transport públic. Les ajudes serviran de gran ajuda en aquesta època en la qual hem tingut una gran pujada en el preu de l’energia i materials que afecten a tota la ciutadania, però mantenim una cosa que per a nosaltres és molt important i és la política distributiva, és a dir, que les persones amb menys ingressos tinguen més ajudes que les que tenen les rendes més altes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *