foradia subscriutegrat

Exposició en el Palau i escultures als carrers d’Altea d’Antoni Miró

'De mar a mar' arriba a Altea, Capital Cultural Valenciana 2019-2020

Antoni Miró torna a Altea, on va residir durant la dècada del setenta, i torna per a quedar-se fins a passat l’estiu en el Palau amb pintures que renovarà el mes de març amb ‘Suite Havana’ substituint a ‘Personatges’. 

També estaran, al mateix temps, les 26 escultures que trobarem pels carrers d’Altea. Algunes, exposades per primera vegada en La Marina de València a la fi de l’any passat, que enriqueix ara amb altres interpretacions mitològiques. 

‘De mar a mar’ recorre des d’aquesta riba del Mediterrani fins a Grècia, fins a l’origen de la cultura, en referència a la seva sèrie dedicada a l’erotisme, a l’art al qual es rendia Grècia fa 2.500 anys. Les escultures amb jocs sexuals d’acer es van mostrar per primera vegada al castell de Santa Bàrbara en 2008 i també es van instal·lar en el MUA anys després.

Amb els ‘Personatges’, que veurem a l’interior del Palau d’Altea, s’inicia la commemoració de la capitalitat cultural valenciana 2019/20 d’Altea a la Marina Baixa. Durant els anys 1970 i 1980 Miró va coincidir i va forjar una amistat amb el ballarí Antonio Gades a qui recorda i homenatja contínuament en la seua pintura entre els quals trobem moltes més cares conegudes.

De les 26 escultures de gran format (de 2 i 3 metres d’ample o alt), 13 pertanyen a la suite grega –en el passeig de la platja de l’Espigó– i altres 13 a la sèrie de pintures –al jardí del Palau d’Altea– amb referències al món de l’art com el Gernikabou –instal·lat en el mirador de la plaça de l’Església–, en homenatge al Guernica de Picasso, la cadira de l’estudi de Van Gogh o la pipa de Magritte. 

A l’interior del palau d’Altea veurem obres dels seus personatges favorits, poetes, pintors i amics de la cultura, que es renovaran a la fi de gener per la ‘Suite Havana’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *