foradia subscriutegrat

L’exposició ‘Exili Il·lustrat’ visita Ibi, Onil, Montesa i Benetússer

• Una galeria de 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils • Aquesta convida a fer una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam

L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ ha arribat a Ibi i a Onil. Ho ha fet després de visitar altres municipis com Xàtiva, l’Olleria, València o La Pobla del Duc. Es tracta d’una galeria de 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili. L’exposició amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals mostra rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya.

Aquesta és una iniciativa vinculada amb la memòria democràtica que convida, al mateix temps, a fer una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam.

L’exposició estarà oberta al públic entre els dies 19 i 24 de març en el Museu-Almàssera de Montesa; i, entre el 26 i el 31 de març, en el Xalet de la Xapa de Benetússer.

‘Exili Il·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil.Ajuntaments, entitats socials, centres educatius interessats a acostar l’exposició ‘Exili Il·lustrat’ poden sol·licitar-la, a través de la web de l’IVAJ.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *