foradia mediambient

Ontinyent homenatjarà els afusellats al cementeri el dia del 80 aniversari de la seua mort

El proper 15 de desembre es dipositaran les restes de les 13 persones assassinades que han estat objecte de treballs d’individualització i identificació

La ciutat d’Ontinyent homenatjarà els afusellats pel franquisme al cementeri municipal l’any 1939 el proper 15 de desembre, quan es compliran 80 anys de la seua mort. La regidoria i presidenta de la Comissió de la Memòria Democrática d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha donat detalls d’un acte “que posarà punt i final a un procés llarg i complexe, que vam iniciar fa tres anys amb l’exhumació dels cossos dels nínxols 266 i 267 del cementeri, que ha requerit de moltes gestions i l’obtenció de molts permisos, i amb el qual la ciutat recupera part de la dignitat que va perdre aquell dia“, manifestava.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, acompanyat de diversos representants de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica i dos antropòlegs forenses presentaven el passat mes d’octubre els resultats dels treballs als familiars dels afusellats, uns treballs iniciats per un equip de 4 investigadors que han permès individualitzar les restes de les 13 persones, així com identificar a 3 d’elles  i documentar la causa de les morts violentes per arma de foc al crani i el tòrax.

La Comissió seguirà treballant tal com estava previst

Sayo Gandia aprofitava per aclarir que, una volta finalitzat aquesta línia de treball, des de la Comissió “va a seguir treballant-se en altres projectes com ara Les Pedres de la Memòria o la creació d’una unitat didàctica per als instituts. Mai s’ha dit el contrari en cap lloc, i ens sorprenen molt les declaracions que s’han fet posant en dubte la continuïtat de la Comissió. És una notícia totalment falsa sorgida curiosament d’un partit polític que ni estava present el dia que es va constituir la Comissió, que per altra banda només ha vingut a una de les reunions de treball convocades, i que la majoria de voltes ni tan sols ha disculpat la seua absència“, explicava.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *