foradia subscriutegrat

El GRAT destaca la tradició del Nadal Valencià senya d’identitat en les comarques centrals

Estem en vespres del Nadal i gaudir d'un exemplar d'EL GRAT en paper té avantatges inigualables

Portada 2ª quinzena desembre 2019./

EL GRAT aporta el seu granet per vertebrar el territori al voltant de les Comarques Centrals Valencianes. En unes comarques plenes de vida, EL GRAT segueix renovant-se a mesura que canvia la societat. Cada quince dies les planes del periòdic ho refermen.

EL GRAT vol prendre consciència, sobretot ara en nadal, per tenir unes ciutats més sostenibles i més netes de residus, així que preguntem en ‘El poble és savi’ als nostres convidats sobre el reciclatge en festes nadalenques.

En aquesta segona edició de desembre ressaltem l’ambient nadalenc i cultural de les Comarques Centrals Valencianes, tradicions ben arrelades, en els pobles i ciutats estan vivint amb emoció i il·lusió el nadal valencià, que expressen les nostres senyes d’identitat: des d’Alcoi a Gandia, Oliva, Pego; de Xàtiva a Cocentaina i Onil, fins a Altea, la capital cultural valenciana.

Per anar creant ambient, aportem diferents continguts nadalencs entre ells, una simpàtica entrevista al mateix Tirisiti, un personatge importantíssim per la història nadalenca d’Alcoi. També, visitem la localitat joguetera d’Ibi, de la mà de la responsable Pilar Avilés, coneixem de prop la història del Museu del Joguet.

Perquè llegir les columnes d’opinió dels estimats col·laboradors sempre és gratificant, amb el plaer que dóna l’aroma del periòdic: (recordem que el pots subscriure per a major comoditat) Amàlia Garrigós ens dóna una nova alegria en la seua columna d’Alta Fidelitat, el nou disc de Pep Gimeno ‘Botifarra’. El reportatge de Javier Llopis, en aquesta ocasió sobre els fets més rellevants en aquest any 2019 a Alcoi. La ‘Mirada al Món’ d’Ester Jordà, un relat sobre les tradicions del nadal per unir a les persones. ‘Innocentades’, per Mishima. La columna de Teresa Mollà, sobre la necessitat de pedagogia política. Àlex Agulló, ‘Pixant fora de Lloc’. Vicent Luna, ‘La frase, la imatge i la xifra’. Un repàs ens dóna Sergi Rodríguez a l’actualitat més alcoiana. Antoni Miró & Josep Sou amb ‘Imatge i Poesia’ de la sèrie ‘Personatges’. I Kraska ens delecta amb els seus poemes.

Al suplement ‘Art&Cultura’:

La portada del suplement és una foto d’una escultura de Manuel Boix, el qual ens visita en la Llotja Sant Jordi amb ‘La Nau de Caronte’, dintre del cicle d’exposicions d’Art, de la mà de l’Ajuntamet d’Alcoi i la Càtedra d’Antoni Miró.

Antonio Gisbert és un il·lustre alcoià i destacat pintor, parlem amb Luís Alberto Peréz Velarde del seu nou llibre al voltant de la figura del qui va ser director de Museu del Prado. Actualment mostra 6 quadres a la sala internacional del MUBAG d’Alacant.

Altea és la capital Cultural valenciana d’enguany, entrevistem a la regidora de Cultura, Aurora Serrat, la qual destaca l’actual exposició de l’obra d’Antoni Miró.

A l’IVAM CADA Alcoi, l’artista alcoiana Mònica Jover mostra el projecte ‘Filant… el temps’.

Sempre comptant amb la col·laboració dels millors comerços, locals i professionals del nostre entorn, que ens ajudaran a decidir els regals de Nadal, els llocs on anem a dinar i a fer-se una copa, i a atendre qualsevol necessitat.

Compra el teu exemplar de EL GRAT en la teua papereria per 1 €.

Us desitjen un Bon Nadal! amb EL GRAT en la mà passareu, de segur, una bona estoneta ben grata, amena i satisfactòria. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *