foradia pressupostparticipatiualcoi

‘Art a casa’ mostra el procés de la tècnica del gravat amb Manolo Granado

Art&Cultura' via internet en la web lesmuntanyes.com • Des de la nostra nova secció ‘Art a casa’ continuem parlant amb diferents artiste del nostre territori, avui aprenem el món del gravat amb Manolo Granado

L’artista Manolo Granado aprofita el confinament per a treballar les obres que estava preparant per a la seua exposició. Des d’aquesta finestra compartim aquests dies a casa amb artistes, escriptors, pintors, músics, poetes, etc. que ens mostren el seu art

Continuem coneixent com estan vivint la quarantena alguns dels artistes del nostre territori. Ara és el torn de Manolo Granado que ens ha ensenyat com prepara un dels seus gravats.

En aquest vídeo a ‘Art a Casa’ podem veure el procés de realització d’un dels seus gravats, que representa una de les aficions que molta gent ha tornat a fer durant aquestes setmanes, la lectura.

Granado resisteix les setmanes de confinament i preparar les obres per a la seua pròxima exposició, que com ell mateix ens ha dit, segurament s’haja d’ajornar.

Aquests dies de confinament m’han servit per a treballar més a fons en les obres que preparava per a la meua pròxima exposició, i que possiblement s’ha d’ajornar per la situació que estem vivint. Però el treball fet, fet està”, comenta Manolo.

El gravat necessita els seus temps en el procés i aquesta aturada col·lectiva li permet treballar amb més tranquil·litat en aquest sentit, realitzant el procés amb una continuïtat.

Seguim en contacte a ‘Art a Casa’ un espai de cooperació, perquè els que estan a casa també mereixen un aplaudiment, una idea de lesmuntanyes.com i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. 

Tècnica del gravat

El gravat es compon de dos processos, un el de la preparació de la planxa o matriu, bé amb la intervenció de l’àcid o directament ratllant la planxa,
i el segon procés, el de l’estampació del gravat sobre el paper, i preparació de la tirada numerada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *